reklama
megson1996
Fanka BB :)
Z tym, że ja jestem po poronieniu, więc każda krew czy plamienie jakiekolwiek na początku to od razu strach...z tym, że plamienia mogą być z szyjki macicy także, bo jest bardziej ukrwiona. Z tego co wiem dużo kobiet ma plamienia, niektóre nawet krwawienia i wszystko bywało ok. Nie denerwuj się na zapas. Ja mialam sytuację, że w 8 tygodniu raptownie ze mnie zaczęła lecieć żywa krew, a okazało się, że to był krwiak i sam się oczyścił i też już myślałam, że poroniłam. Trzeba być dobrej myśli. A badałaś sobie przyrost HCG?Więc troche pozniej niż u mnie. Ja tak mam od daty spodziewanej miesiączki.
megson1996
Dokładnie zgadzam się z tym co piszesz. Z tym, że najczęściej chyba kobiety dostają duphaston, a ja np miałam progesteron w zastrzykach.Powinnaś dostać duphasron przy plamieniach, bardzo często pomaga, niezależnie od przyczyny.
Też byłam przerażona, dostałam od lekarza na zatrzymanie krwawienia leki. Dzieci są zdrowe, trzeba być dobrej myśliDzięki. Jest to jakieś pocieszenie dla.mnie cały czas myślę że w piątek u ginekologa się załamie że to jest poronienie
megson1996
Dokładnie!Też byłam przerażona, dostałam od lekarza na zatrzymanie krwawienia leki. Dzieci są zdrowe, trzeba być dobrej myśli
Lady Loka
PLamienie jest wskazaniem.W piątek wizyta to chyba zanim zrobię test i zanim będą wyniki to chyba poczekam czy jest pęcherzyk i wtedy poproszę o badania. Już sama nie pamiętam progesteronu nie sprawdzają w ciazy jeśli nie ma do tego wskazania?
Oby nie było za późno na lekiPowinnaś dostać duphasron przy plamieniach, bardzo często pomaga, niezależnie od przyczyny.
Lady Loka
To moze zamiast rozkminiac czy nie będzie za późno po prostu ruszysz jutro do labu i zbadasz betę u progesteron zamiaat czekac caly tydzień na wizytę u lekarza? Wtedy w przypadku niskiego możesz od razu zadzwonić i coś dostanieszOby nie było za późno na leki
Mialam robione tylko raz dla potwierdzenia ze to ciaza ale 2 raz dla porównania nie robilam lekarz pow ze nie będziemy robić, dopiero za 2 tyg bo będzie szlo i zobaczyć coś więcej i znadac.Z tym, że ja jestem po poronieniu, więc każda krew czy plamienie jakiekolwiek na początku to od razu strach...z tym, że plamienia mogą być z szyjki macicy także, bo jest bardziej ukrwiona. Z tego co wiem dużo kobiet ma plamienia, niektóre nawet krwawienia i wszystko bywało ok. Nie denerwuj się na zapas. Ja mialam sytuację, że w 8 tygodniu raptownie ze mnie zaczęła lecieć żywa krew, a okazało się, że to był krwiak i sam się oczyścił i też już myślałam, że poroniłam. Trzeba być dobrej myśli. A badałaś sobie przyrost HCG?
reklama
Chyba tak zrobię. Starałam się nie myśleć ale im bliżej wizyty tym więcej stresu a powinnam się cieszyć ciąża a nie martwicTo moze zamiast rozkminiac czy nie będzie za późno po prostu ruszysz jutro do labu i zbadasz betę u progesteron zamiaat czekac caly tydzień na wizytę u lekarza? Wtedy w przypadku niskiego możesz od razu zadzwonić i coś dostaniesz