reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie implantacyjne

Z

Zikimiki

Gość
Witam! Tydzień temu byłam u ginekologa na wizycie. Od razu mówie, że nie trafiłam na dobrego lekarza. Ta wizyta to strata czasu i pieniędzy. Zatrzymała mi się miesiączka. Opowiedziałam o tym lekarzowi, ale rozłożyła ręce i nie umiała powiedzieć co się dzieje. Niczego się nie dowiedziałam konkretnego, nie umiała na nic odpowiedzieć. Otóż dostałam plamienie około 9-10 dni od ryzykownego stosunku, na początku był to kolor blado różowy potem przeszedł w brązowy. Miesiączki nie dostałam do dzisiaj. Lekarz powiedział, że to plamienie i jest potwierdzone przez niego. Plamienie było skąpe, czułam lekki ból w jajnikach i macicy. Akurat miałam wizyte podczas plamienia i skończyło się kilka dni po wizycie u ginka. Miałam USG dopochwowe ale nic jeszcze nie było widać. (ciąży) Jeżeli nie dostałam miesiączki i wystąpiło takie plamienie to może to być rzeczywiście plamienie implantacyjne? Miałam wykonane badania hormonalne i tarczycowe i wszystko według lekarza jest w porządku. W USG nic złego nie wyszło. Więc wina nie leży ani tu ani tu. Plamienie było około 2 tyg temu. I na razie mam objawy takie jak : potworna senność, na prawdę czuje się wyczerpana od kilku dni. Dzień przed wigilią zemdliło mnie na zapach masła. Wiem, może dziwne ale poczułam się słabo. I tak już zostało. Wczoraj pod wieczór musiałam się położyć bo nie czułam się za dobrze. Wstałam po jakimś czasie i dostałam strasznych zawrotów głowy, nie potrafiłam ustać na nogach. Na początku były tylko odruchy wymiotne , potem już doszły wymioty i mam tak do dzisiaj. Dziś wymiotowałam tylko raz, ale czuje się strasznie słabo, ciągle odruchy wymiotne, zawroty głowy. :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozwiązanie
Jezu jaka Ty jesteś nieporadna jakąś.
Zrób ten test i tyle już dawno by wyszedł.
Lekarz nie zobaczył nic to nie znaczy że test nie wyjdzie .
Koleżanka na pewno w 7 tyg nie byla tylko mniej bo test pokazuje już w 3/ 4..ciążę.
Ja zrobiłam test byl pozytywny a dzidzie dopiero zobaczyłam 3 tyg później na usg.
Bo jeszcze owu się przesunela.
Pęcherzyk widać dopiero od bety 1000 mlU/ml
Zarodek od 10.000
Test wykrywa od 25mlU/ml
Idź po test jeśli teraz wyjdzie negatyw to w ciazy nie jesteś, bo od stosunku już trochę minęło.
Kiedy ostatni raz miałaś to miesiączkę że mówisz że kilka tygodni temu robiłaś test??
Zmień lekarza też i najlepiej faceta.
Skąd jesteś?
Ciąże brałam jako tako pod uwage, ale jak powiedziała, że nie widać nic, to odpuściłam, ale jak pojawiły się mdłości kilka dni temu i trzyma mnie do dziś i mi dziwnie to znowu zaczęłam myśleć. Mimo, że lekarz nie potwierdził ciąży.

reklama
Mi akurat ginekolog nie stwierdził ciąży. Mimo, że nie mam okresu jakiś czas a test robiłam kilka tyg temu i wyszedł negatyw. Nie dostałam nic na wywołanie, bo powiedziała, że mi nie da. I mam sobie czekać na okres

Zrób jeszcze raz test. Jeśli dalej nic nie będzie to zmien gina

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Akurat ginek był z polecenia znajomej. Bo tam chodziła, ale wcisneli mi jakąś młodą babke która chyba o swoim zawodzie niewiele wiedziała.

W takim razie cóż...czekaj dalej na rozwój sytuacji. Co innego proponujesz jeśli nie test i nie bete?
Lekarz wczesnej ciąży raczej nie zobaczy wiec tej wizyty nie brała bym za pewnik.

No wiem rozumiem. Wykonam test i zobacze. Jak wyjdzie negatyw to za jakiś czas powtórze :/ Ale mam pierwszy raz taką sytuacje, że dostaje plamień. Miesiączka się zatrzymuje.

U mojej znajomej test z apteki pokazał ledwo widoczną 2 kreske a była już w 7 tygodniu. Dlatego pójde z rana na bete. ;)

reklama
Akurat nie dziw mi się, że nie wiem co zrobić skoro gin mówi co innego a czuje się dziwnie. I niby nic nie ma nic się nie dzieje a jednak się dzieje.

Do góry