reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienia

Karo.lo

Zaciekawiona BB
Hej wszystkim, mój problem polega na tym że od 6 dni plamię, na początku były to dość skąpe i jasno brązowe plamienia, a teraz od 3 dni są bardzo ciemno brązowe, obfite, że wkładka nie pomaga bo przecieka, jest bardzo dużo skrzepów. Myślałam że te początkowe plamienia to po prostu początek miesiączki, która miała być 1 stycznia, lecz nie odczuwam tak jak zawsze żadnego bólu sygnalizującego jej pojawienie się. Liczę na pomoc, do lekarza oczywiście też się wybieram.

reklama
Hej. Ja mam takie plamienia od 5 lat... dosłownie w każdym cyklu, przed każda miesiączka. Trwają od 5 do 10 dni, aż przychodzi miesiączka. Na początku są bezowe- jasnobrązowe, potem ciemnobrązowe, ciemnorozowe. Dziś mam 26 dc i kolor jest jakby ciemnej krwi, ze skrzepami, ale nie ma tego tak dużo jak przy miesiączce. W zasadzie wystarczy wkładka. Niestety w ciągu tych 5 lat żaden ginekolog mi nie pomógł. Wszyscy uważają, ze nie ma się czym przejmować. Mówią, ze to albo od nadżerki albo za niski progesteron. Akurat progesteron badałam miesiąc temu i miałam bardzo wysoki. Jeśli się czegoś dowiesz, daj znać
Dalej nie mam okresu, dostałam tabletki na wywołanie.
Z tego co się dowiedziałam mam endometrioze, torbiela, pcos.
Plamienia wzięły się właśnie z "torbielki czekoladowej" prawdopodobnie będę miała ich usuwanie
Spróbuj się zbadać też pod tym kątem :)

reklama
Dalej nie mam okresu, dostałam tabletki na wywołanie.
Z tego co się dowiedziałam mam endometrioze, torbiela, pcos.
Plamienia wzięły się właśnie z "torbielki czekoladowej" prawdopodobnie będę miała ich usuwanie
Spróbuj się zbadać też pod tym kątem :)
Dzięki. W jaki sposób się tego dowiedziałaś? Robiłaś jakieś szczegółowe badania czy samo usg? Mi ostatnio gin powiedział, ze mam przyjść po 20 dc żeby on zobaczył jak to plamienie wyglada. I możliwe, ze będzie trzeba zrobić histeroskopie

Rozumiem. Ja mam usg robione raz w miesiącu, wiec gdyby to było to samo, to pewnie dawno już byśmy o tym wiedzieli
Powiem ci że nie do końca, leczenie endometriozy jest w sumie znane od kilku lat i większość lekarzy nawet nie wie z czym to się wiąże, mówię to z własnego doświadczenia, chodziłam po różnych lekarzach i większość mówiło że wszystko dobrze, a te objawy to taka moja uroda. Czułam że to coś nie tak skoro plamie brunatnym glutkiem 12 dni... I co się okazuje, torbiel endometrialna.

Powiem ci że nie do końca, leczenie endometriozy jest w sumie znane od kilku lat i większość lekarzy nawet nie wie z czym to się wiąże, mówię to z własnego doświadczenia, chodziłam po różnych lekarzach i większość mówiło że wszystko dobrze, a te objawy to taka moja uroda. Czułam że to coś nie tak skoro plamie brunatnym glutkiem 12 dni... I co się okazuje, torbiel endometrialna.
A wcześniej na żadnym usg nie stwierdził żaden lekarz, ze widzi jakaś torbiel? Bo u mnie na usg tylko pecherzyki przed owulacja widać

reklama
Do góry