reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Plac Zabaw

Paris, wspaniałe wieści

wszystkim gadułom biję brawo i życzę dalszych oratoryjnych sukcesów

u krzysia nadejszły równie wiekopomne chwile:
- repertuar słów: Ma - na Majkę, ta- a tatę, ba na bacie wszelkiej maści, am na żarełko, nie na nie i wśro tych i innych jednosylabowcó przoduje jeden dwusylabowiec MAMA ;D, najczęściej wymawiany z nutką rozpaczy, kiedy to czegoś chce, lub najczęściej potrzebuje buziaka.

- repertuar ruchowy : spacery podobne do Kubowych, " puszczanie się " i zgrywanie zwaniaka, stawanie na palcach, przy stole na którym biesiaduje pozostała trójka, samodzielne schodzenie raczkem z sofy i łóżka rodzicó ( uff, choć nie zawsze)

- repertuar cyrkowy - " papa", kiwanie głową na hasło" bim bam", sybolizowanie głową kiedy czegoś nie chce zwykłym gestem "nie", pokazywanie" jaki Krzyś jest duży", " jaki Krzyś jest zły" ( i tu ubaw po pahy) " jakie pyszne" ( łapką po brzusiu)

najczęstsza czynnośc : pogoń za majką

reklama
Joanko jestem pod wrazeniem umiejętności Krzysiowych!

Przyznaj się kochana, pewnie go szkolisz od rana do nocy?? ;) ;D ;D ;D

a jak mamusia to elegancko poszufladkowała
fiu fiu fiu
gdyby moja córka miała taką poukładaną mamusię to też by pewnie tyle umiała ::) ;D

Joanka pisze:
najczęstsza czynnośc : pogoń za majką
to mu sie chwali, ze uwielbia swoja towarzyszke zabaw i nauczycielke tych wszystkich rzeczy ;D
oczywiscie Majke wczesniej wszystkiego nauczyla mamusia ;D
ale fajnie jest miec starsza siostre ;D

Milenka do podrygiwania w takt muzyki dolaczyla trzepanie piorami
z poczatku to krecenie glowa odebralam jako sygnal, ze nie chce abysmy jej spiewali (i nie dziwie jej sie), ale widze, ze jak zagra muzyka to podryguje i kreci glowka ;D
teraz musze ograniczac melodyjne dzwieki, bo mi dziecko haju dostanie ::)

Gratuluję wszystkim małym wrześniaczkom nowych osiągnięć  :D ;D
Ja nie potrafię tak ładnie opisywać wyczynów mojego syna tak jak np Joanka ::) :)
Napiszę krótko z czego jesteśmy bardzo dumni. Robert od wczoraj namiętnie ćwiczy stanie i mu to bardzo ładnie wychodzi ;D
060804149lf9.jpg
Bardzo spodobało mu się też chodzenie za rączki. Jeszcze niedawno nie chciał. Kucał i nie chiał wtedy za rączki nawet stać.
Na wczasach nauczył się pokazywać kłopotki i jak widział babcię wołał "baba". Kiedy chce jedzonko woła "miam miam". Jak się coś niedobrego dzieje ucieka do mnie i woła "mama"

reklama
No Robercik juz o krok od pierwszych kroczkow :D :D :D
Maja wczoraj u tesciow odkryla wlazenie po schodach i to bylo jej ulubione zajecie, a jak sie wdrzapala to sama sobie bila brawo ;D ;D ;D

Do góry