reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy krok...czyli wielkie postępy maluszków

reklama
Marcelku wielkie gratulacje, innym kochanym maluszkom również, Ika kup dobrą maść na ręgosłup bo teraz sie dowiesz co to znaczy bolący kręgosłup ;-)

Moja córcia od jakiegoś tygodnia mówi ja i pokazuje nas iebie oraz Ty i pokazyje na "kogoś" no i przynzaje sie do wszystkiego, jak sie pytam kto rozrabia pokazyje na siebie i mówi ja i tak przy wszystkim i jak widze, że robi kupkę i ją zapytam o to kiwa główką że owszem zrobiła albo, że robi (zaleznie od pytania ;-)) i cały czas coś gada tak jakby ćwiczyła, no i już tak dużo rozumie, że jestem w ciągłym szoku

Chyba nie jestem w temacie zakładów o chodzenie ale informuję Szanowne koleżanki, których dzieciątka jeszcze nie chodzą, że mój "miszcz" rozwoju fizycznego jeszcze nie chodzi i nawet nie ma takowego zamiaru. Raczkuje w tempie ekspresowym, za rączki i owszem, dookoła stołu tez ale sam - w życiu nigdy - jego spojrzenie mówi: "chyba ogłupieliście - ja chodzić nie będę, tylko cieniasy chodzą, ja raczkuje" - więc już nawet sie tym nie przejmuję:-D:-D:-D

Marcel chodzi sam od ostatniego dnia Swiąt ,

Marcelku...gratuluję baaardzo :-):-):-)

Moja córcia od jakiegoś tygodnia mówi ja i pokazuje nas iebie oraz Ty i pokazyje na "kogoś" no i przynzaje sie do wszystkiego, jak sie pytam kto rozrabia pokazyje na siebie i mówi ja i tak przy wszystkim i jak widze, że robi kupkę i ją zapytam o to kiwa główką że owszem zrobiła albo, że robi (zaleznie od pytania ;-)) i cały czas coś gada tak jakby ćwiczyła, no i już tak dużo rozumie, że jestem w ciągłym szoku

Dla rozgadanej Emilki również grautlatki :tak::-):tak:

: "chyba ogłupieliście - ja chodzić nie będę, tylko cieniasy chodzą, ja raczkuje"

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To mi sie chce smiec z Hani,jak ona wala ,,aaaa tata" lub ,,nie tata" <tak wyraznie> - jak ja laskocze,a ona ze smiechu juz nie moze wytzrymac.Gada duzo,ale smieszne jest to,jak ona sobie chodzi i gad a po seczuansku w dialekcie kantonsko - kaszubskim - i slychac to tak: bździu-bizi-bezi itd/itp.

i musze Zuzke pochwalic,a co:cool2: Ona jest na etapie troszke innym niz nasze pociechy,bo na etapie czytania i pisania literek: od tygodnia pisze w kolko mi listy zakupow:cool2: < tzn.ciag liter nie tworzacych sensownych slow>,ale przede wszystkim pisze normalnie,juz,siedzimy np.razem i ona mowi,ze chce napisac np.slowo babcia,ja mam jej dyktowac pokolei litery wystepujace w slowie,a ona je pisze po kolei.Slowa typu kot,tata,Zuzia juz od dawna pisala.I pisze gdzie sie da,na dowod fotka:

smieszne jest to,jak ona sobie chodzi i gad a po seczuansku w dialekcie kantonsko - kaszubskim - i slychac to tak: bździu-bizi-bezi itd/itp.

:-D:-D:-D:-D Katka...u nas natomiast jest wszystko zaczynające się na p :tak:;-):-D...a więc peśśś-pezi-pbhdbgasbsj-i takie tam na p :baffled::-D

A dla Zuzi oooogromniaste gratulatki :tak:

reklama
hihhi dzieciaczki rosną że ech! gratulacje postepów! Katka Kotek Zuzki no poprostu fantastyczny!! Rudykotku nie ma co się tam przejmować chodzeniem- Kuba zaczął jak miał 9 mcy, samodzielnie jak 10, a teraz to nie chce chodzić tylko każe się nosić na rękach! A jakie wycie do księżyca jest jak mu się odmawia? Ale to przez chorobę, bo go nosiłam niestety nie wiem jak teraz z tego wycofać się:-(.

Do góry