reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze zdjęcia USG naszych dzidziusiów:)

reklama
Kacha to poprosimy jeszcze zdjęcie domku bobaska =Twojego brzusia:tak:
Czekamy w Galerii, bo tam pusto jak cholerka. No i Twój zadarty nosek też chętnie zobaczymy:-D:laugh2::-D;-)

Próbowałam wczoraj fotki robić, ale samemu to tak troszkę ciężko ;)
Chyba muszę przyszłą babcię wynająć jako naczelnego fotografa ;-)

kacha - sliczny ten Twoj Dzidzius! Taki slodziutki (specjalnie sobie powiekszylam fotki, zeby dokladniej obejrzec, bo z daleka, to ja lekko slepawa jestem;)) I ten slynny zadarty nosek piekny jest! Bardzo ladnie go widac:tak: A w ktorym tygodniu ciazy to usg bylo robione?
Ech...zeby tak moc przynajmniej raz w tygodniu popodgladac sobie aktualne fotki naszych Maluszkow i obserwowac jak szybko rosna:)

Faktycznie był to sam koniec 10tc, a według gina koniec 12tc ;)
Troszkę byłam zszokowana, że tak dokładnie wszystko widać, nawet już paluszki maluszek miał :-)

Kacha no "niestety" ale gin miał racje... To był 12 tydzień ciąży.
Bo ty znając date poczęcia obliczyłaś sobie wiek płodu (10tydz.) a do wieku płodu dodaje sie jeszcze 2tygodnie i wtedy wychodzi wiek ciąży.
Generalnie płód zawsze będzie młodszy od wieku ciąży, ale wieku płodu nie używa sie wogóle.:no: Przyjęte jest że posługujemy sie (my, lekarze, no wszycy) wiekiem ciąży.
Także byłaś wtedy w 12tyg. ciąży (10tyg.płodu), czyli na dzień dzisiejszy jesteś już w 13t.c;-)

No to najwyższa pora na moje maleństwo ;)
Fotki prawie świeże, sprzed tygodnia:tak:

skan5sf8.jpg

skan6hu1.jpg

Zdjęcia może nie najlepszej jakości ponieważ są przeskanowane, ale i tak już sporo widać ;)

jejku jaki duzy dzidzius;-);-):-):-)super dzieciatko:)

reklama
Oki to i ja dołączam swoje pierwsze w życie foteczki USG mojego Bobo małego :-p

Buzinka.... normalnie wszystko tak ślicznie widać... te oczka...
No i po lewej str. rączka..

A tutaj całe maleństwo...
No i tak pokazało charakterek mamusi... tzn. odwróciło się tyłem pokazując, że ma mnie w dupce...:laugh2:

A tutaj maleństwo + obraz bicia Serduszka...

A tutaj opis ginka mojego USG (nie chciało mi sie pisać:-p)

No więc tak:
Pomiaru NT mi sie nie udało niestety zrobić bo maluszek wg. USG jest o 3 dni starszy:shocked2: i ma 14t3d.
NB (kość nosowa) jest więc jes dobrze:tak:
Aha NT nie dało sie zmierzyć, bo tak jak mówie, maluszek jest za duży CRL prawie 8,4cm, a pozatym od od 14tygodnia wygina główke do przodu i do tyłu więc pomiary itak były by fałszywe...:-( No szkoda, ale przynajmniej sobie go w końcu pooglądałam. Nie fikał za bardzo więc raczej mam spokojne dziecko haha. W jednym momencie złapało sie za główke, a takto raczej spokojne było...
Kazałam lekarzowi popatrzeć między nóżki... popatrzył i stwierdził że albo nic jeszcze nie widać, albo to dziewucha :cool2: bo siurka raczej nie było (no chyba że malusieńki, niezauważalny)

No i to chyba tyle...

Do góry