reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ząbki

reklama
U Nas zębów 18. ale wczoraj zauważyłam, że wychodzą 2 górne 5ki, więc mamy już pomału komplet. Co do mycia, to u Nas szał na mycie, ale pasta nie wypluwana, tylko ochoczo zjadana :eek: i nie da się Tymka przekonać, żeby wypluł. Tymek dostał od chrzestnej na święta szczoteczkę elektryczną i nią myjemy, Czy to nie za wcześnie na taką??

Ja tak naprawdę powinnam wymieniać raz z tygodniu, nie wiem co Młoda robi ale po kilku użyciach włosy są jak sterczące wąsy.... Zaczęłam się rozglądać na Allegro aby gdzieś kupić większą ilość markowych szczoteczek taniej - nie za 8-9 zł a może za 5-6.

u nas Marysia też uwielbia myć zęby, tylko zwykle jest mały problem - chce je myć SAMA... a ja nie do końca wierzę żeby je porządnie wyszczotkowała. Ostatnio udało nam sie osiągnąć kompromis - najpierw myje sama a potem ja, albo Marcin. Z tym, że na pewno nie trwa to przepisowych 3 minut, minuta max. A jak u was? Myślałam o kupnie takiego budzika nastawianego na kilka minut i powoli zwiększać czas na mycie.
Szczoteczki wytrzymują normalnie. Zmieniam bardziej ze względu na to, że wiem że ma ją już długo. Generanie wyglądają nieźle.

u nas zużycie szczoteczki duże ma już którąś z kolei,
Asinka my mamy paste ziajka bez fluoru, którą moze bez problemu połykać 5 zł i tylko w aptece.
myjemy najpierw ja a potem sam ale nie trwa to 3 min na pewno

Traschka - Młoda oczywiście, że sama, musiałabym mieć drugą szczoteczkę... Mamy klepsydrę na 3 min. i Krysia się jej domaga. Ale najlepiej nam wspólne mycie idzie :happy:
Kati83 - Ziajki też mamy, ale teraz najbardziej na topie Chicco - truskawkowa i malionowa.

reklama
Do góry