reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ząbki

Ja też Weronice myję ząbki tą pastą Elmex, o której pisze zebrra, obywa się bez protestów i widzę ze lubi tą pastę. Na nenedent reagowała histerycznie, widocznie jej nie smakowała.

reklama
Cześć Zeberrko miło Cię widzieć;-) Natalka generalnie też lubi myć zęby ale jak pisałam zdarzają się jej okresy buntu, a wtedy nasze sposoby na mycie jak wyżej.

Co do pasty to myślałam o elmex'ie ale ona jednak zawiera fluor, a mnie dentysta kilkukrotnie podkreślał, że to ma być pasta bez fluoru:sorry2: Zapytam chyba jeszcze pediatrę.

Moja koleżanka dentystka znowu zalecała mi paste z fluorem przy takiej ilości ząbków Nie nakładam jej dużo, tylko lekko zabrudzę włosie szczoteczki. Jak widać co dentysta to inne podejscie..

U nas zębów 10 szt dwie dolne czwórki na wylocie

ja podziękowałam za pastę z fluorem (fluor jest bardzo szkodliwy - wycofano fluoryzację ze szkół itd. mój M. zaczytany w tym temacie) my myjemy ziajką taką Ziajka,

ja swego czasu robiłam ogromne dochodzenie na temat tego czy z fluorem czy bez... i zdania są bardzo podzielone, ja zdecydowałam na tę bez, a za jakiś czas, jak będę mieć większą pewność, że mały wszystko wypluwa wtedy zaczniemy z...

a my mamy z fluorem, jakos nie zgłębiałam tego tematu... dlaczego jest taki szkodliwy? Marysia na pewno połyka tego trochę, nie potrafi jeszcze wypluwać.

odświeżam wątek - czy Wasze dzieci mają już wszystkie zęby??? Maja dalej nie ma piątek, nawet nie widać po dziąsłach żeby coś się działo w temacie

reklama
Do góry