reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Urodziny Naszych Maleństw

Gdzie chcecie zorganizować pierwsze urodziny Waszego dziecka??

• Wszystkich głosujących
    43
Nasze urodziny wypadają w niedzielę. Goście ci sami co na chrzcinach. Kiedy zrobimy nie wiem jeszcze to zależy czy znajdę pracę i gdzie. Nad prezentem się jeszcze nie zastanawiałam. Robić będę na pewno w domu, ogródka brak:-(.Mam pytanie do was.Kiedyś na pierwszy roczek rodzicerozkładali przed dziećmi różne przedmioty.Dziecko wybierało i miało wiązać się to z jego przyszłością. Czy wy robicie coś takiego czy to wyszło już z mody?

reklama
Mija słyszałam o tych przedmiotach, kładzie sie różaniec, pieniążek i coś tam jeszcze . To co wybierze dziecko będzie związane z jego przyszłością. Ja myślę, że zrobię coś takiego tak dla żartów bardziej.

Ja tam nie patrze,czy to jest w modzie,czy juz nie. ;-)
Poloze przed Zuzia te rozne rzeczy,mimo,ze tak do konca nie wiem,co sie kladzie i co oznacza poszczegolny przedmiot. :-p :zawstydzona/y: Prosze o podpowiedzi! :-p :cool2:

Ja tak jak Agutka nie patrze co jest modne a co nie i położę Filipowi różne przedmioty bo u nas jest taka tradycja i już. Co dokładnie to jeszcze nie wiem, muszę zapytać moją mamę ale z tego co kojarzę to chyba jest to pieniądz, różaniec albo książeczka do nabożeństwa, kieliszek i coś jeszcze ale niewiem co.

Ja wiem ze ludzie klada pieniazek, kieliszek, rozaniec, ksiazke lub pióro. I wiele wiele innych rzeczy. Teraz to juz czesto sie wymysla rozne pierdolki i dopiduje sie do tego znaczenie, to nie jest juz tak jak kiedys :no: Wiem ze watkach gdzie dzieciaki wlasnie skonczyly roczki, m.in. czerwiec, Dziewczyny pisaly o tym bo troche je podczytuje sobie ;-) Jak chcecie to tez zajrzyjcie :-)

Wiem że różaniec,książeczkę,kieliszek,obrączkę u mnie jeszcze kładli nici-będzie robiła coś z szyciem,resoraka-będzie kierowcą, mapę-będzie dużo podróżować,termometr-coś ze służbą zdrowia.

A u nas zmiana planów :-) Zrobimy imprezke w domu u moich rodziców (maja duzy dom z ogrodem) no i jesli pogoda dopisze to zrobimy grill party w ogrodzie a jak nie to inne menu i w srodku :-)

Dziewczyny,
przejrzalam watki z innych miesiecy dotyczace pierwszych urodzin dzieciatek i na wielu z nich Dziewczyny wysylaja kartki dla dzieciaczkow wzajemnie z okazji roczku.
Moim zdaniem, jest to drogi interes, zwlaszcza ze nie ma nas tu 5 osob a o wiele wiecej.
W zwiazku z tym proponuje, zebysmy wysylaly kartki internetowe. Co Wy na to ?? NIe bedzie nas to nic kosztowalo a jest to mily akcent :happy2::rofl2:
Jezeli ktoras z Was sie zdecyduje to niech napisze swojego maila na watku "Teraz MY". On jest ukryty i nikt niepowolany nie dostanie Waszego adresu mailowego. A ja wszystkie maile bede umieszczac na pierwszej stronie przy Waszych nickach, w ten sposob zawsze tam bedzie aktualna lista osob z mailami, imieniem dziecka i data urodzin. Co o tym myslicie? Czekam na odpowiedzi :-)

Dziewczyny,
przejrzalam watki z innych miesiecy dotyczace pierwszych urodzin dzieciatek i na wielu z nich Dziewczyny wysylaja kartki dla dzieciaczkow wzajemnie z okazji roczku.
Moim zdaniem, jest to drogi interes, zwlaszcza ze nie ma nas tu 5 osob a o wiele wiecej.
W zwiazku z tym proponuje, zebysmy wysylaly kartki internetowe. Co Wy na to ?? NIe bedzie nas to nic kosztowalo a jest to mily akcent :happy2::rofl2:
Jezeli ktoras z Was sie zdecyduje to niech napisze swojego maila na watku "Teraz MY". On jest ukryty i nikt niepowolany nie dostanie Waszego adresu mailowego. A ja wszystkie maile bede umieszczac na pierwszej stronie przy Waszych nickach, w ten sposob zawsze tam bedzie aktualna lista osob z mailami, imieniem dziecka i data urodzin. Co o tym myslicie? Czekam na odpowiedzi :-)
SUPER POMYSŁ!!!!! BRAWA DLA LUCZYNKI:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

Co do wysylania kartek papierowych to tez chyba o to chodzi ze dla dzidzi bedzie to kiedys pamiatka ale ja jestem za internetowymi :tak:

reklama
Do góry