reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki:)

Hejka :-)

czy myślicie już nad menu urodzinowym ja kompletnie nie mam pomysłu co dobrego zrobić po za tym że będzie tort, ciasta, może zrobię szaszłyki owocowe a co dalej pustka:szok: a czy przywidujecie wódkę ja raczej nie :rofl2: ewentualnie winko a u was będzie?:-)

reklama
mirelko - ja jestem zdecydowaną przeciwniczką alkoholu na imprezach dla dzieci... Wiem, że każdy robi jak uważa za słuszne, ale ja nie toleruję alkoholu na chrztach, roczkach, komuniach :no:

Co do ubrania to moja ma białą tunikę koszulową na to kamizelke z "lisa" jej kupiłam w H&M i spodnie lub leginsy a do kościoła kupiłam jej też w H&M płaszczyk jesienny z flauszu była przecena 60 zł kosztował więc się nie zastanawiałam długo:-) A co do alkoholu to u nas będzie.

mirelko mam podobny problem. nie wiem co przygotować. najchetniej na kolację podałabym coś ciepłego z piekarnika, ale nie wiem co. Do tego ajkeiś sałatki. Moze pójde na latwiznę i zrobię pałki z kury... sama nie wiem.

onanana - a może sałatkę gyros?? U nas zawsze się sprawdza, na każdej imprezie :-D Raz nawet została potraktowana pianką do golenia (tak to jest jak durnie się bawią :rofl2:) i mimo tego została zjedzona :-D

ja nie wiem nadal, czy w domu dla garstki najblzszych, czy w knajpie u nas na osiedlu, tzn w restauracji takiej niby, obiad i chiastko i kawa, zalezy czy sprzedamy ciężarówkę teraz. Opuscilismy cene, moze pojdzie? Trzymac babeczki kciuki!
jak w domu, to na pewno ze 2 -3 salatki zrobie, pewno warstwowa gryrosowa i z tunczyka ( standard u nas) i trzecia jakas moze lekka z serem feta, no i ciasta tort i jakas ciepla kolacja, nie wiem co ...
Co do alkoholu, na chrzcinach mielismy tylko wino - ale to tak do obiadu, potem ktos chcial sobie dokupic piwo , no i juz zapytalismy i w sumie 3 piwa poszly ;)
Wiec teraz moze tez tylko wino

potworek miałam ją na ostatniej imprezie, chciałabym coś nowego. Zresztą wczoraj nawet jadłam bo mi teściowa dała ze swoich urodzin w niedzielę:tak:
Ja tez robię taką makaronową sąłatkę z kurczkakiem w gyrosie, pyszna:tak:

potworek z tunczykiem dawalam przepis na wątek kulinarny ;) ale daje: kukurydza, jaja na twardo, ser zółty - i jajka i ser starty na tarce, tunczyk z puszki, cebulka, ogorek kiszony albo konserwowy, katchup i majonez. Ukladam wsi owarstwowow, czasem tez dawala pieczarki, ale najczesciej juz nie

reklama
potworek z tunczykiem dawalam przepis na wątek kulinarny ;) ale daje: kukurydza, jaja na twardo, ser zółty - i jajka i ser starty na tarce, tunczyk z puszki, cebulka, ogorek kiszony albo konserwowy, katchup i majonez. Ukladam wsi owarstwowow, czasem tez dawala pieczarki, ale najczesciej juz nie
A, no to robimy niemalże to samo, tylko u mnie bez cebuli, której nienawidzę ;-) i zamiast kukurydzy ja daję groszek :-D

Do góry