reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze urodzinki... przygotowania, prezenty , potrawy :-)

u nas bedzie tort własnej roboty :-) 3 warstwowy z dżemem , kremem i galaretką chcialabym zrobić różowy
impreza w domu , moze do tego jakiś grill na dworze :-)
myslałam o zamówieniu dmuchanego zamku ale nie wiem ile bedzie dzieci , jak na dzień dzisiejszy zapowiada się tyle co u Vi
czyli ok 9 dzieci , więc już warto :-)
jeszcze tylko pogoda musiałaby dopisać:tak:
no a z jedzonka..
my zawsze robimy dużo :-p
oddzielnie dla dziecki jakieś krakersy , paluszki , chrupki , robiłam dla Vi fajne kotleciki gotowane ,
szampan moze być piccolo :-) a co tam :-p
dla dorosłych zrobimy coś na ciepło , jakies kurczaki , devolaye , mielońce, ze 2 sałatki i przekąski na zimno ,
muzyka dziecięca w tle..
a Emma ubrana w strój tinke bell :-p

Ostatnia edycja:
reklama
o w mordę ;-) teraz to się dopiero zaczną.. roczek, potem komunia itd
no właśnie, a jeszcze pamiętam stawianie na brzuchu kubka z herbatą i talerzyka z ciastem.. genialna była półeczka..:-D

my robimy w domu,zaprosimy pewnie najbliższą rodzinę, więc zamknie się w 10 osobach.A jedzenie? każdy coś przynosi,impreza składkowa:-D trochę żartuję, a trochę serio- bo u nas taki zwyczaj,że nie przychodzi się na gotowe.Ale tort sama zrobię, plus jakieś przekąski.Muszę zamówić pogodę, bo to weekend majowy i fajnie jakby było słońce:-)
prezenty i zabawy- będzie nowy plac zabaw do demolki,więc jak pogoda dopisze to będzie można potestować.
Ale moze coś mi sie zmieni do tego czasu:-p

Kamcia a co to jest "twinkle bell" ??

Jaipur Kamcia pozazdrościć bo wy macie duży metraż i ogród przed domem więc jest gdzie robić. Ja awynajmę kawałek miejsca w knajpce koło domu (widziałam,że niedawno ktoś tam robił urodzinki dla dziecka) chyba że znajdę do tego czasu większe mieszkanko to w domku impreza będzie.

karolq chyba 1 maja nie padało(przynajmniej w w-wie)ale jak wstałam rano po cc(w tajemnicy,bo chciałam ładowarkę do fona wyjąć z torby,zanim będzie obchód i wstawanie pod nadzorem) to chyba było biało na zewnątrz.A jak wychodziłam słoneczko:-) Magiczny to był czas ,ech..

jolek oj tam metraż nie przeszkadza, ja kiedyś miałam w swojej kawalerce na imprezie 19 osób:-D i nie leżeli jeden na drugim:blink:

Ostatnia edycja:
Oj tak czas leci baaaardzo szybko.....

Szczerze to nie chce mi się imprezy robić, ale prezenty chętnie byśmy pozbierali z Finkiem:-D

Super temat.
Ja jeszcze o tym nie myslalam coo i jak ale czas sie za to zabrac...
U nas pewnie przyjda sasiedzi i bedzie moja mama i kolezanka Oskarka u ktorejk bylismy teraz na roczku. Z rodziny raczej nikt wiecej bo maja troche daleko ale sie zobaczy...

Co do jedzenia to mysle ze cos lekkiego, a ew. grill i postaram sie sama zrobic torcik...

Jaipur, a jakie atrakcje na tym placu zabaw planujecie umieścić? My mamy w planie zrobić młodemu jakiś mały kinderplatz, ale tak się zastanawiałam ostatnio z czego taki roczniak będzie miał najwięcej frajdy, piaskownica, huśtawka?

Madzik zjeżdżalnia :D, a tak naprawdę to chyba huśtawka taka dla niemowlaków
Swoją drogą to się wycwaniłaś, kurcze urodzinki w Dzień Dziecka :p Julek będzie kiedyś mocno niepocieszony :tak::tak:

reklama
Jolek postać z bajki tylko mi się gdziesjak zawsze pomieszało słowo :/
a taka to postać a kostium bedzie miała na ten styl jesli znajdę na jej wiek :-)
dla Vi różowy księżniczki bez problemu znalazłam:-p wkeję jaki miała :-)
Tinker Belle & Fairies Lunch Nap.jpginfant-tinkerbell-zoom.jpg2826041615045.jpg
DSCN6025(2).jpgDSCN5981.jpgDSCN5987.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry