Ogólnie ona charczy jak śpi od urodzenia i to jest sapka, ale dziś jak wstała to też słyszałam takie charczenie i jak mówiła po swojemu to tak jakby przez nos wydawała dźwięki, no inaczej słychać jej głosik po prostu. Ale nie cieknie jej z noska. Stosuje wodę morską do nawilżania oraz odciągam aspiratorem wydzielinie. Hmm jeśli chodzi o kaszel ciężko mi stwierdzić chyba właśnie bardziej odkaszlniecie. Temperatura w normieNa nocną opiekę nie warto. A jak wygląda ten katar? Na pewno nie sapka niemowlęca? Sól fizjologiczną do nosa stosujecie? Kaszel to kaszel, czy odkaszlnięcie spływającej śliny? Temp. W normie?
reklama
@Kwiatuszek34 Uważasz, że ktoś uzna katar za NOP
crainte
Fanka BB :)
Moja pediatra mówi "nie ma wycieku, nie ma kataru". A jaka jest szansa, ze ulala przez nos i tak zatkala sobie nos?Ogólnie ona charczy jak śpi od urodzenia i to jest sapka, ale dziś jak wstała to też słyszałam takie charczenie i jak mówiła po swojemu to tak jakby przez nos wydawała dźwięki, no inaczej słychać jej głosik po prostu. Ale nie cieknie jej z noska. Stosuje wodę morską do nawilżania oraz odciągam aspiratorem wydzielinie. Hmm jeśli chodzi o kaszel ciężko mi stwierdzić chyba właśnie bardziej odkaszlniecie. Temperatura w normie
Kwiatuszek34
Wiem, że to mega zabawne dopóki dziecko nie zacznie mieć np problemów neurologicznych. Jeśli w ulotce masz informację, że szczepionka może wywołać NOP w postaci kataru/kaszlu to tak, rodzic powinien walczyć o wpisanie NOP@Kwiatuszek34 Uważasz, że ktoś uzna katar za NOP
Asiaxz
Tylko jak to udowodnisz że to akurat od szczepionki?Wiem, że to mega zabawne dopóki dziecko nie zacznie mieć np problemów neurologicznych. Jeśli w ulotce masz informację, że szczepionka może wywołać NOP w postaci kataru/kaszlu to tak, rodzic powinien walczyć o wpisanie NOP
Lady Loka
Katar to nie nop. Róznie dobrze mogła coś złapać w przychodni.Po prostu stwierdziłam że to ten NOP - niepożądany odczyn po szczepieniu czy jak to się tam zwie...
Przestań panikować, nic jej się nie dzieje.
Owulacja
Ale katar to raczej nie NOP. U nas NOP to były gorączki dobijające do 40 stopni przez prawie 4 dni z rzędu+ wysypkaPo prostu stwierdziłam że to ten NOP - niepożądany odczyn po szczepieniu czy jak to się tam zwie...
Margot86
W praktyce wywalczyć wpisanie NOP jest bardzo ciężko. Tym bardziej kataru, który mógł zdarzyć się losowo bez względu na szczepienieWiem, że to mega zabawne dopóki dziecko nie zacznie mieć np problemów neurologicznych. Jeśli w ulotce masz informację, że szczepionka może wywołać NOP w postaci kataru/kaszlu to tak, rodzic powinien walczyć o wpisanie NOP
Owulacja
Nieprawda, pewnie zależy od lekarza. U nas wpisał od razuW praktyce wywalczyć wpisanie NOP jest bardzo ciężko. Tym bardziej kataru, który mógł zdarzyć się losowo bez względu na szczepienie
reklama
Margot86
To bardzo przychylny lekarz się trafił. Zazwyczaj nie jest tak łatwoNieprawda, pewnie zależy od lekarza. U nas wpisał od razu
Podziel się: