Hej byłam z córką na szczepieniu w środę. Ogólnie po szczepieniu źle to przechodziła bo była bardzo rozdrażniona i tylko spała, a jak wstała to płakała i nieco zjadła i szła dalej spać. Gdy wstała około. 22 tego samego dnia było to zupełnie inne dziecko, cały czas z nami rozmawiała i była ogólnie radosna i też więcej zjadła. Wczoraj natomiast pojawił się jej katar i chyba kaszelek, bo czasami zakaszle. Wczoraj po południu też nie miała humoru. Natomiast dziś od rana jest uśmiechnięta i radosna, jednak w dalszym ciągu nie ma apetytu i nadala katarek. Czy po szczepieniu mogą wystąpić takie reakcje? Wiem ze może być gorączka, ale katar i kaszel? Dziś pojadę z nią na nocna i świąteczna opiekę do szpitala bo nigdzie indziej się szybciej nie dostane
reklama
No może głupie, ale to moje pierwsze dziecko i się martwię. Czyli co po prostu poczekac z tym katarem?Na nocną opiekę z katarem??? Ona jest od przypadków nagłych!
Tylko gorsze świństwo tam złapiecie.
Najdurniejszy pomysł o jakim słyszałam....
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Ja bym poczekała.No może głupie, ale to moje pierwsze dziecko i się martwię. Czyli co po prostu poczekac z tym katarem?
Bo jeśli pojedziesz - to co zrobią? Dadzą jakiś psik na katar lub inhalacje z soli przepiszą i tyle.
Po prostu stwierdziłam że to ten NOP - niepożądany odczyn po szczepieniu czy jak to się tam zwie...Ja bym poczekała.
Bo jeśli pojedziesz - to co zrobią? Dadzą jakiś psik na katar lub inhalacje z soli przepiszą i tyle.
NiebieskookaEM
To wtedy zgłaszasz to do pediatry, on wypełnia papiery itd itd. Ale musi on najpierw potwierdzić, że to rzeczywiście nop, a nie zbieg okoliczności.Po prostu stwierdziłam że to ten NOP - niepożądany odczyn po szczepieniu czy jak to się tam zwie...
A nawet jak nop, to nic i tak nie zrobisz
crainte
Na nocną opiekę nie warto. A jak wygląda ten katar? Na pewno nie sapka niemowlęca? Sól fizjologiczną do nosa stosujecie? Kaszel to kaszel, czy odkaszlnięcie spływającej śliny? Temp. W normie?Hej byłam z córką na szczepieniu w środę. Ogólnie po szczepieniu źle to przechodziła bo była bardzo rozdrażniona i tylko spała, a jak wstała to płakała i nieco zjadła i szła dalej spać. Gdy wstała około. 22 tego samego dnia było to zupełnie inne dziecko, cały czas z nami rozmawiała i była ogólnie radosna i też więcej zjadła. Wczoraj natomiast pojawił się jej katar i chyba kaszelek, bo czasami zakaszle. Wczoraj po południu też nie miała humoru. Natomiast dziś od rana jest uśmiechnięta i radosna, jednak w dalszym ciągu nie ma apetytu i nadala katarek. Czy po szczepieniu mogą wystąpić takie reakcje? Wiem ze może być gorączka, ale katar i kaszel? Dziś pojadę z nią na nocna i świąteczna opiekę do szpitala bo nigdzie indziej się szybciej nie dostane
Równie dobrze mogła coś złapać podczas szczepienia w przychodni
Poza tym wszystko zaczyna pylić i katar także może być na podłożu alergicznym
Tak jak dziewczyny - sól fizjologiczna do noska, ewentualnie nadmiar odciągnąć. Nawilżać powietrze w domu.
Poza tym wszystko zaczyna pylić i katar także może być na podłożu alergicznym
Tak jak dziewczyny - sól fizjologiczna do noska, ewentualnie nadmiar odciągnąć. Nawilżać powietrze w domu.
Kwiatuszek34
Zgłosić się do przychodni i powiedzieć co się dzieje. To może być NOP a co za tym idzie powinien byc zgłoszony bo kolejne szczepienia może być np zmieniona szczepionka. Niestety często się bagatelizuje NOP, s jednak może być zagrozeniem.
reklama
Podziel się: