Anek@
Fanka BB :)
Poniewaz pies to od samego poczatku moj pomysl, wiec kupilismy Wolfa wczesniej, zeby dorosl zanim pojawi sie dziecko- w zyciu go nie oddam, nie wiem jak wogole tak mozna zrobic, przeciez to jest nieludzkie..Magdaleona Wolf niestety tez skacze na gosci...u nas w domu jest jednak problem z tym ze nijak mojej tesciowej wytlumaczyc fundamentalnych zasad jesli chodzi i hodowle psa w domu zwlaszcza duzego psa, nie moze kobieta pojac ze pies inaczej to wszystko odbiera, ze dla niego jestesmy stadem w ktorym jest hierarchia waznosci i gdzie pies nie moze byc na pierwszym miejscu, i to ze pies ma pewne zakazy to nie dlatego bo go nie kochamy, tylko wlasnie dlatego zeby mu pokazac ze jednak najpeirw my a pozniej on a moja tesciowa traktuje go jak male dziecko i generalnie Wolf jej okazuje ze ma ja moze nie gdzies ale ze jest nizej od niego i wlazi jej na glowe a tak byc nie powinno.Wiec gdy jej tlumacze ze bedzie dobrze, ze pies krzywdy malemu nie zrobi to ona swoje, gdy jej tlumacze ze przy psie nie wolno podnosic glosu i piszczec bo pies reaguje nie na slowa a na ton to niestety ona jest madrzejsza i wie swoje, dlatego chyba bardziej obawiam sie mamy Dominika niz samego psa Irlandia radze poczekac jak dzidzia bedzie ciut wieksza z kupnem kotka albo pieska uwierz mi ze male zwierzatka sa tak samo wymagajace jak dzieci, ale fakt tez jestem zdania ze dzieci powinny wychowywac sie ze zwierzetami.