reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy- łożysko na przedniej ścianie

reklama
Ja pierwsze ruchy poczułam w 15tyg. z tym, że to moja 5 ciąża a 4 dziecko. Teraz jestem w 20tyg i czuję już regularnie.

Hej, u mnie to pierwsza ciaza, tez mam lozysko na przedniej scianie i pierwsze kopniaki poczulam w 21-22 tygodniu. Tez juz mam regularne, a obecnie jestem w 27 tygodniu

To moja trzecia ciąża i pierwszy raz mam łożysko na przedniej ścianie. Regularne ruchy czuję od 19tc pomimo, że byłam bardzo szczupła. W poprzednich ciążach czułam od 16/17, więc położenie ma wpływ na to kiedy zaczynamy je czuc.

To moja 4 ciąża i pierwsza gdzie łożysko wlasnie umiejscowiło się na przedniej scianie ruchy juz takie specyficzne czuje od paru dni dzis 17+5

Ja pierwsze ruchy poczułam w 21 tygodniu czasem były mocniejsze czasem lżejsze… w 24 tygodniu przed 2 dni nie czułam wogole nic oczywiście spanikowałam nie potrzebnie 😊
Obecnie 26 tydzień i już regularnie czuje mała😊

Drugą ciąża łożysko na przedniej ścianie więc ruchy poczułam 2 tyg później niż w pierwszej. Od 19 tc skrobie, A obecnie 22 tc i ruchy są mocne regularne, do wyczucia przez skórę i widoczne gołym okiem:)

reklama
Hej, ja tak samo na przedniej. Pierwsze ruchy w 20 tc, aktualnie 33tc i powiem szczerze, że są dni kiedy nie czuje prawie nic, a są dni kiedy czuje ruchy non stop. Ale myślę że przez łożysko z przodu bardzo dużo doznań poprostu mnie omija 😌

reklama
Do góry