marzycielko
Fanka BB :)
w tym dniu beta powinna wynosić miedzy 3-18Nie łudzę się że coś zaskoczy bo już powinnien być wynik chociaż około 6 ale w piatek powtórzę jeszcze betę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
w tym dniu beta powinna wynosić miedzy 3-18Nie łudzę się że coś zaskoczy bo już powinnien być wynik chociaż około 6 ale w piatek powtórzę jeszcze betę
6 procedur czy transferów?Mam za sobą 6 nieudanych in vitro...Już jestem zdesperowana. Szukałam możliwości macierzyństwa zastępczego na Ukrainie. Ale klinika zaproponowała mi in vitro z transferem mitochondriów. Może ktoś przez to przechodził?
Ooo to ciekawe, a gdzie to robią w Polsce ?Transfer mitochondrialny polega na wprowadzeniu zdrowej cytoplazmy z oocytu dawcy do komórki jajowej przyszłej matki. Zatem będę potrzebować jedynie membrany z jaja dawcy. Rdzeń z moimi genami pozostanie.
Słyszałam o przymiarkach do tej metody we Francji, ale na razie trzeba na nią poczekać. Tutaj to się chyba nazywa auto-dawstwo gamet.Ooo to ciekawe, a gdzie to robią w Polsce ?
Jak nazywa się ta metoda ?
To musi być jakieś mega skomplikowane technicznie, żeby to zrobić.Słyszałam o przymiarkach do tej metody we Francji, ale na razie trzeba na nią poczekać. Tutaj to się chyba nazywa auto-dawstwo gamet.
Wygooglowalam, w Europie poza UK jest to nielegalne, stąd niestosowane.Słyszałam o przymiarkach do tej metody we Francji, ale na razie trzeba na nią poczekać. Tutaj to się chyba nazywa auto-dawstwo gamet.
Trochę mi się kojarzy z klonowaniem ;-)To musi być jakieś mega skomplikowane technicznie, żeby to zrobić.
Nie mniej jednak bardzo ciekawe.
A masz wynik w innych jednostkach?A z jakim AMH podchodziłyście? Mi przyszły poniedziałkowe wyniki i mam 29.98 pmol/l...
A no to skoro tak i jesteś gotowa na wszystko- to trzeba próbować.Dawstwo mitochondriów jest legalne na Ukrainie. Przedjądrowe przeniesienie jądra to metoda sztucznego zapłodnienia, podczas której jądro z komórki jajowej matki zostaje przeniesione do komórki jajowej dawcy, która nie posiada jądra.