reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
no i jak tam, pięknie rośnie?
Tak, 16dpt. Beta 2773,00 próg. 36,20 😍
Kolejna zrobię w piątek, w przyszły pon. Dla kliniki ✊🏼🍀
Cały czas mdłości.. jem tylko zupy warzywne, warzywa papryka awokado, jabłka i czekoladę 😆 Wchodzi mi bez problemu woda ng. I herbata z imbirem cytryną i miodem 🙈 piersi bolą, zmęczenie itp. 2-3 x dziennie lekkie skurcze, większość odpoczywam. Czekam na tą wizytę jak na zbawienie 🥲😏
Mam dziś 5+3..

Tak, 16dpt. Beta 2773,00 próg. 36,20 😍
Kolejna zrobię w piątek, w przyszły pon. Dla kliniki ✊🏼🍀
Cały czas mdłości.. jem tylko zupy warzywne, warzywa papryka awokado, jabłka i czekoladę 😆 Wchodzi mi bez problemu woda ng. I herbata z imbirem cytryną i miodem 🙈 piersi bolą, zmęczenie itp. 2-3 x dziennie lekkie skurcze, większość odpoczywam. Czekam na tą wizytę jak na zbawienie 🥲😏
Mam dziś 5+3..
to pięknie. Skurcze kończą się po 7-8 TC gdzieś. Potem tylko czasem pachwiny ciągną, najczęściej jak pochodzę. Mdłości od wczoraj nam bardzo słabe, no niestety piersi jak bolały tak bolą, czasem spać nie ma jak - tylko na plecach. Kawa i herbata powodują u mnie mdłości, w ogóle nie mogę ich pić.

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam u Pani doktor i powiedziała, że czekamy tylko na moją miesiączkę i zaczynamy całą przygodę z in vitro czyli być może za tydzień, bo wtedy mam ją dostać. Troche boje sie tych zastrzyków 😊 Jest to nasze pierwsze podejście. Proszę dajcie mi jakieś wskazówki, co robiłyście, co jadłyście, aby przetwac ten czas i jak najlepiej go wykorzystać, aby przyniósł oczekiwane efekty...

to pięknie. Skurcze kończą się po 7-8 TC gdzieś. Potem tylko czasem pachwiny ciągną, najczęściej jak pochodzę. Mdłości od wczoraj nam bardzo słabe, no niestety piersi jak bolały tak bolą, czasem spać nie ma jak - tylko na plecach. Kawa i herbata powodują u mnie mdłości, w ogóle nie mogę ich pić.
U mnie zależy od dnia. Czasem to nawet zrobić sobie jedzenia nie mogę 😅 trzeba to przetrwać. Z kolei bez objawów martwiłabym się czemu ich nie ma.. jeszcze kawał drogi przede mną 🙏♥️

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam u Pani doktor i powiedziała, że czekamy tylko na moją miesiączkę i zaczynamy całą przygodę z in vitro czyli być może za tydzień, bo wtedy mam ją dostać. Troche boje sie tych zastrzyków 😊 Jest to nasze pierwsze podejście. Proszę dajcie mi jakieś wskazówki, co robiłyście, co jadłyście, aby przetwac ten czas i jak najlepiej go wykorzystać, aby przyniósł oczekiwane efekty...
Trzymam kciuki żeby przyszła na czas 😀
Zastrzyki robił mi mąż, nie mam problemu z igłami, pobieraniem itp. Ale zawsze muszę obrócić głowę 🙈
Zdrowe, lekkie jedzenie, dużo wody i suple.
Teraz już za późno żeby wdrożyć coś na poprawę jajek, ale jeśli miałaś jakąś zdrową dietę i suple to będzie oki 😁
Ja na ostatnią chwilę włączyłam koenzym q10, a wit. B foliany magnez C oleje stosowałam przez 6 msc. Razem z mężem.
Cała procedura przygotowanie tak szybko mi zleciało że szok 🤔

Hej dziewczyny, w oczekiwaniu na pierwszą wizytę w klinice powtarzam badania i przy okazji (nie będąc wcześniej na monitoringu) zbadałam proga i estradiol w 22dc, średnia długość cyklu to 28. Możecie mi zinterpretować te wyniki bo po długiej przerwie w staraniach już trochę wyszłam z wprawy 😅

416186967_1612925806159376_4239492027495162217_n.jpg
416057724_737466741656878_9210327258172928422_n.jpg

Poniżej wynik glukozy, zastanawia mnie niski wynik po 2godz 😒
416124785_1080724069935811_7843670911683923373_n.jpg

Ostatnia edycja:
najgorsze sa pierwsze dwa :D potem już z górki.
Martwiłabym bym się bardziej co te leki robią z bańką :D jak dla mnie od skrajności emocjonalnych do skrajności.
Dobrze, że trwa to tak krotko.
Ja też szukuję się do kolejnej procedury. O ile zniknie mi torbiel to zaczynamy stymulacje od nowego cyklu.
Najbardziej boję się kolejnej porażki, mimo tego, że nasienie poprawiło się, a ja ciągle lykam dobre suplementy,ubichinol, pije soki etc..

Hej dziewczyny, w oczekiwaniu na pierwszą wizytę w klinice powtarzam badania i przy okazji (nie będąc wcześniej na monitoringu) zbadałam proga i estradiol w 22dc, średnia długość cyklu to 28. Możecie mi zinterpretować te wyniki bo po długiej przerwie w staraniach już trochę wyszłam z wprawy 😅

Zobacz załącznik 1603206Zobacz załącznik 1603208
Poniżej wynik glukozy, zastanawia mnie niski wynik po 2godz 😒
Zobacz załącznik 1603212
nie pomogę, bo najzwyczajniej nie znam się :D
Jedynie co to chyba prog jest ok jak ten dc

reklama
zastrzyki przerażały chyba nas wszystkie. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny. Grunt to, żebyś podawała je sobie powoli i nie w to samo miejsce, nie będziesz miała siniaków. Po kilku zaczniesz się przyzwyczajać. Ja po transferze dostałam dodatkowo heparynę i robię je do 16 TC codziennie. Przestało to już robić na mnie jakiekolwiek wrażenie 😂

Do góry