reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
no i jak tam, pięknie rośnie?
Tak, 16dpt. Beta 2773,00 próg. 36,20 😍
Kolejna zrobię w piątek, w przyszły pon. Dla kliniki ✊🏼🍀
Cały czas mdłości.. jem tylko zupy warzywne, warzywa papryka awokado, jabłka i czekoladę 😆 Wchodzi mi bez problemu woda ng. I herbata z imbirem cytryną i miodem 🙈 piersi bolą, zmęczenie itp. 2-3 x dziennie lekkie skurcze, większość odpoczywam. Czekam na tą wizytę jak na zbawienie 🥲😏
Mam dziś 5+3..

Tak, 16dpt. Beta 2773,00 próg. 36,20 😍
Kolejna zrobię w piątek, w przyszły pon. Dla kliniki ✊🏼🍀
Cały czas mdłości.. jem tylko zupy warzywne, warzywa papryka awokado, jabłka i czekoladę 😆 Wchodzi mi bez problemu woda ng. I herbata z imbirem cytryną i miodem 🙈 piersi bolą, zmęczenie itp. 2-3 x dziennie lekkie skurcze, większość odpoczywam. Czekam na tą wizytę jak na zbawienie 🥲😏
Mam dziś 5+3..
to pięknie. Skurcze kończą się po 7-8 TC gdzieś. Potem tylko czasem pachwiny ciągną, najczęściej jak pochodzę. Mdłości od wczoraj nam bardzo słabe, no niestety piersi jak bolały tak bolą, czasem spać nie ma jak - tylko na plecach. Kawa i herbata powodują u mnie mdłości, w ogóle nie mogę ich pić.

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam u Pani doktor i powiedziała, że czekamy tylko na moją miesiączkę i zaczynamy całą przygodę z in vitro czyli być może za tydzień, bo wtedy mam ją dostać. Troche boje sie tych zastrzyków 😊 Jest to nasze pierwsze podejście. Proszę dajcie mi jakieś wskazówki, co robiłyście, co jadłyście, aby przetwac ten czas i jak najlepiej go wykorzystać, aby przyniósł oczekiwane efekty...

to pięknie. Skurcze kończą się po 7-8 TC gdzieś. Potem tylko czasem pachwiny ciągną, najczęściej jak pochodzę. Mdłości od wczoraj nam bardzo słabe, no niestety piersi jak bolały tak bolą, czasem spać nie ma jak - tylko na plecach. Kawa i herbata powodują u mnie mdłości, w ogóle nie mogę ich pić.
U mnie zależy od dnia. Czasem to nawet zrobić sobie jedzenia nie mogę 😅 trzeba to przetrwać. Z kolei bez objawów martwiłabym się czemu ich nie ma.. jeszcze kawał drogi przede mną 🙏♥️

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam u Pani doktor i powiedziała, że czekamy tylko na moją miesiączkę i zaczynamy całą przygodę z in vitro czyli być może za tydzień, bo wtedy mam ją dostać. Troche boje sie tych zastrzyków 😊 Jest to nasze pierwsze podejście. Proszę dajcie mi jakieś wskazówki, co robiłyście, co jadłyście, aby przetwac ten czas i jak najlepiej go wykorzystać, aby przyniósł oczekiwane efekty...
Trzymam kciuki żeby przyszła na czas 😀
Zastrzyki robił mi mąż, nie mam problemu z igłami, pobieraniem itp. Ale zawsze muszę obrócić głowę 🙈
Zdrowe, lekkie jedzenie, dużo wody i suple.
Teraz już za późno żeby wdrożyć coś na poprawę jajek, ale jeśli miałaś jakąś zdrową dietę i suple to będzie oki 😁
Ja na ostatnią chwilę włączyłam koenzym q10, a wit. B foliany magnez C oleje stosowałam przez 6 msc. Razem z mężem.
Cała procedura przygotowanie tak szybko mi zleciało że szok 🤔

Hej dziewczyny, w oczekiwaniu na pierwszą wizytę w klinice powtarzam badania i przy okazji (nie będąc wcześniej na monitoringu) zbadałam proga i estradiol w 22dc, średnia długość cyklu to 28. Możecie mi zinterpretować te wyniki bo po długiej przerwie w staraniach już trochę wyszłam z wprawy 😅

416186967_1612925806159376_4239492027495162217_n.jpg
416057724_737466741656878_9210327258172928422_n.jpg

Poniżej wynik glukozy, zastanawia mnie niski wynik po 2godz 😒
416124785_1080724069935811_7843670911683923373_n.jpg

Ostatnia edycja:
najgorsze sa pierwsze dwa :D potem już z górki.
Martwiłabym bym się bardziej co te leki robią z bańką :D jak dla mnie od skrajności emocjonalnych do skrajności.
Dobrze, że trwa to tak krotko.
Ja też szukuję się do kolejnej procedury. O ile zniknie mi torbiel to zaczynamy stymulacje od nowego cyklu.
Najbardziej boję się kolejnej porażki, mimo tego, że nasienie poprawiło się, a ja ciągle lykam dobre suplementy,ubichinol, pije soki etc..

Hej dziewczyny, w oczekiwaniu na pierwszą wizytę w klinice powtarzam badania i przy okazji (nie będąc wcześniej na monitoringu) zbadałam proga i estradiol w 22dc, średnia długość cyklu to 28. Możecie mi zinterpretować te wyniki bo po długiej przerwie w staraniach już trochę wyszłam z wprawy 😅

Zobacz załącznik 1603206Zobacz załącznik 1603208
Poniżej wynik glukozy, zastanawia mnie niski wynik po 2godz 😒
Zobacz załącznik 1603212
nie pomogę, bo najzwyczajniej nie znam się :D
Jedynie co to chyba prog jest ok jak ten dc

reklama
zastrzyki przerażały chyba nas wszystkie. Okazuje się, że nie taki diabeł straszny. Grunt to, żebyś podawała je sobie powoli i nie w to samo miejsce, nie będziesz miała siniaków. Po kilku zaczniesz się przyzwyczajać. Ja po transferze dostałam dodatkowo heparynę i robię je do 16 TC codziennie. Przestało to już robić na mnie jakiekolwiek wrażenie 😂

Do góry