reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Tak w laboratorium mowili ze bardzo dobry wynik, w 3 dobie mielismy 10😳zaplodnilo sie wszystko.
Jak zaczynaliśmy procedurę w myślach modliłam sie o 4, chcemy miec dwojke dzieci i mysle pozytywnie ze uda sie za 1/2 transferem 🤭jak usłyszałam w sobote ze mamy 10 to troche bylam w szoku 😆No i pozniej informacja ze 8.
Podjęliśmy decyzje ze reszte oddamy do adopcji😌
Nie do końca wiem, jak to działa w Polsce - ale jak jest z tym ograniczeniem do 6 przy zapładnianiu... Bo u Was nie było tej zasady?

reklama
Nie do końca wiem, jak to działa w Polsce - ale jak jest z tym ograniczeniem do 6 przy zapładnianiu... Bo u Was nie było tej zasady?
Ogolnie 6 ale Lekarz moze wyrazić zgode na wiecej u mnie zdecydował na wiecej ze względu na endometriozę u mnie i morfologię poniżej 1% u meza. I z tego co czytam forum to czesto jest zapładniane wiecej jezeli pacjent chce. Bo w Polsce nie mozna zniszczyć zarodków wiec trzeba sie dobrze zastanowic 🤭my nie mamy problemu z oddaniem do adopcji

No i tez koszty 😌jakbysmy zapłodnili 6 i powstałyby 1-2 zarodki to do drugiej procedury juz bym nie podeszła.. na ivf wydaliśmy 25-30 tys plus insseminacje 5 tys plus suplementy miesiecznie.. szkoda gadac jakie to drogie

reklama
Do góry