reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze oznaki ciąży

reklama
A może ktoś przechodził początek coś z bezobjawowo? Strasznie mnie ciekawi czy to możliwe, że ktoś dowiaduje się o ciąży np po 2 miesiącach, bo wcześniej nic nie wskazywało na odmienny stan.

Myślę, że bezobjawowo jest wtedy kiedy kobieta nie planuje dziecka. Moja koleżanka dowiedziała się pod koniec 3 mies, że jest w ciąży. To były czasy końca liceum, więc zdajecie sobie sprawę jak wyglądała jej mina?
Zaskakujące są też te przypadki w stanach, kiedy nagle zaczyna boleć ją brzuch a ona zaczyna po prostu rodzic 😂

A może ktoś przechodził początek coś z bezobjawowo? Strasznie mnie ciekawi czy to możliwe, że ktoś dowiaduje się o ciąży np po 2 miesiącach, bo wcześniej nic nie wskazywało na odmienny stan.
ja miałam objawy od 9 tygodnia dopiero i to mdłości, poza tym zero, z natury mam spory biust, który boli i jest niewygodny, więc nie zauważyłabym różnicy.
Wcześniej miałam takie epizody jak brak okresu przez rok czasu lub pół roku, więc brak miesiączki by w ogóle nie wzbudziły moich podejrzeń.

U mnie trochę tak było w pierwszej ciąży. Zaszłam w pierwszym cyklu starań i mimo że się staraliśmy, to jednak nie miałam pojęcia, że to już. Wszystkie obawy wystąpiły dopiero w 3 miesiącu. Wcześniej ciągle czekałam na okres 😆. Tak dobrze się czułam, że jeszcze zdążyłam pobiec półmaraton - 21 km. Zmylił mnie też pierwszy test w terminie spodziewanej @, wyszedł negatywny. No to wyluzowałam. A potem jednak okazało się, że ciąża. Pamiętam jeszcze jak po pozytywnym teście poszłam do lustra zobaczyć piersi. I żadnych zmian nie mogłam dojrzeć. Za to w 3. miesiącu urosly o 2 rozmiary:)

Gratuluję 😘❤ Jesteś przed okresem kilka dni? Masz jakieś plamienia? Jeśli nie to czy w ogóle miałaś?
Dziekuje kochana!!Taak, jestem 4 dni przed okresem, zero plamien, ale bol brzucha cały dzień jak przed okresem i mam wrażenie cały czas że zaraz go dostanę. Miałam wrzucić zdjęcie testu ale mało co widać bo to był zwykły test, kupiłam już 2 nowe super czule i jutro będę od rana robić, mam nadzieję że to nie błąd testu i będę mogła się pochwalić 2 kreskami ❤

Wrzuć test 👍😍 czekamy ❤️ ja w dalszym ciągu plamie. Nawet brzuch mnie nie boli... Ale dzisiaj już było dosyć mocne, więc może jutro mi lunie. W sumie to dobrze, przynajmniej zrobię badania co jest grane. Trzymam kciuki!! Piszcie dziewczyny co u Was :)

Mój test, dzisiaj już ciemniejszy

Załączniki

• 20200829_081939.jpg
    20200829_081939.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 1 818
reklama
Do góry