reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze objawy ciąży i porodu

o widzę tu mnie jeszcze nie było :sorry2:
moje objawy to jedynie brak @ a tak to żadnych objawów tych pierwszych i następnych heheh...nawet piersi mnie nie bolały i nie bolą wcale...a jak zafasolkowałam to czułam się normalnie jak na okres ból brzucha i wydzielina biała i spora jej ilość :szok: to może był znak bo nigdy tak nie miałam :-D a tak to od początku ciąży czuję sie bardzo pozytywnie czego i Wam życzę :tak:

reklama
U mnie na samym początku tylko brak @. Od 5 tygodnia do 11 nudności straaaaaszne-nie wymiotowałam ,ale byłam bardzo bliska temu :-( Do tego kręciło mi się w głowie i byłam cały czas zmęczona. Teraz już czuje się ok. Od 6 tygodnia zaczęły mi rosnąć cycuszki i pojawiła się ciemna obwódka na sutkach,a 3 tygodnie temu pojawiła się na nich siateczka żył pod skórą. No i brzusio mi wypchnęło dość szybko bo już w 11 tygodniu był dość spory;-)
A no i zapomniałam,że na samym początku , czyli tak od 4-6 tygodnia strasznie się pociłam w nocy wydzielając nieprzyjemny zapach paskudny-na szczęście to minęło uffff

No i cały czas pobolewa mnie rozciągająca się macica -po bokach -taki ciągnący ból.

W pierwszej ciązy nie miałam żadnych objawów ciązowych ;-)

Ostatnia edycja:
U mnie pierwszym objawem był oczywiście brak miesiaczki, która nigdy wcześniej mi sie nie spozniała, poza tym czułam sie jakoś inaczej i przeczuwałam że to może byc ciąża ale nie chcialam nic mówić nikomu w swieta, kupilam test i jak przyjechalismy do Krakowa po sylwestrze zrobiłam test i tam 2 kreseczki:) Zreszta tato mi ostatnio powiedzial ze pytal sie mnie czemu jestem taka blada czy przypadkiem choroba mnie nie bierze, teraz smieje sie ze mnie, że ta choroba trwa 9 miesiecy:)

Moje objawy to:
- ból podbrzusza tak, że myślałam, że nadchodzi okres
- powiększone i obolałe piersi
- doskonale widoczne żyłki na piersiach
- senność
- brak apetytu
- ogólne zmęczenie (mogłam spać całą noc i połowę dnia i i tak byłam zmęczona)

brzuszek przestał boleć dopiero po 6 tygodniu, mdłości pojawiły się dopiero koło 10 tygodnia, wcześniej szalała zgaga obecnie od początku 14 tygodnia czuję się rewelacyjnie i oby jak najdłużej :)

A ja z objawow mialam tylko brak miesiaczki , i z perspektywy czasu mysle ze moge przypisac jeden jedyny incydent ,ktory moglbyc wlasnie objawem ,a mianowicie jednego dnia przy obiedzie jak jeszcze nie wiedzielismy ,ze jestem w ciazy ( czas spodziewanej miesiaczki ) nagle zrobilo mi sie niedobrze i strasznie zaczol bolec mnie zoladek, momentalnie zlalam sie zimnym potem. Czasem mialam tak przy silnych bolach menstruacyjnych ale tam nic sie nie zapowadalo na okres :) Tak wiec z biegiem czasu mysle ,ze to moglo byc powiazane wlasnie z ciaza. A tak to zadnych innych objawow.

u mnie pierwszym objawem była ogromna senność, ale zrzuciłam to na przemęczenie pracą. Wracałam do domu, jadłam obiad i szłam spać... To nie było normalne. Poza tym w dniu spodziewanej @ miałam plamienie, które nazajutrz ustało. Dopiero potem okazało się, że było spowodowane wysiłkiem - odśnieżaniem i odkuwaniem lodu z parkingu w pracy. Dzieć po plamieniu zrobiłam wieczorny test, następnego ranka powtórzyłam. Wynik dwukrotnie ten sam :)

aa do pierwszych objawów mogę dodać ciągłego kaca :) Nie piłam alkoholu, a ciągle czułam suchość w ustach i ogroooomne pragnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka:) Moim pierwszym objawem była straszna niechęć do kawy, którą uwielbiałam:) Później doszedł brak apetytu i ciągłe zmęczenie. Na szczęście teraz jest rewelacyjnie:):)

reklama
Dziewczyny a czujecie już ruchy maluszków bo ja nie:-:)-(i stresu przez to mam tyle ,że szok!!!:crazy: Na dodatek ostatnio mam tylko same koszmary nocne i głupie mysli ,że się poobwijał pępowiną i takie tam!!:wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no:Wizyta dopiero 20 a i tak nie wiem czy mój kochany doktorek zdecyduje sie na usg bo mówi, że histeryczka ze mnie!!:-:)-:)-(

Do góry