reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Iwona - no to dobrze,ze z malym lepiej i ze lekarz w koncu trafil z lekami.Moja pediatra na przyklad zawsze daje na poczatek Eurespal i jak moje sa podziebione, a nie maja goraczki i nic mnie nie niepokoi,to ja nawet nie ide do niej,bo zalecenia zasze sa takie same i znam je na pamiec.
Iwonko,postanowilam,prowadzic juz bezstresowe zycie:cool2:..hyhy i nie odwiedzac tego watku wogole:cool2:
a na Twoje pytanie <gdybys takowe zadala;-)> co u Ciebie slychac?
odpowiedzialabym,bez zmian,Hania od wczoraj ma rozwolnienie i goraczke,Zuzia od dzisiaj katar.Tak wiec,wsyztko u mnie po staremu:-)Jedna rozrywka sie konczy,mam nastepna...

Monika3
- tez tak uwazam...

reklama
Katus powiem ci szczerze, ze ja to cie podziwiam. Ciagle jakies badania, choroby, twoja operacja - dzielna z ciebie babka:tak:. Oby juz was te wszystkie zle rzeczy omijaly:tak:

Moja pediatra na przyklad zawsze daje na poczatek Eurespal

Hehehe...moja robi identycznie :tak:

aHania od wczoraj ma rozwolnienie i goraczke,Zuzia od dzisiaj katar.Tak wiec,wsyztko u mnie po staremu

Wierzę że u Ciebie Katuś w końcu będzie po nowemu i dzieci Ci przestaną chorować :tak:

Iwonko...szczepieniem sie nie przejmuj...nie musi być podane w jakimś konkretnym okresie więc nic Cie nie trzyma...wylecz Kubusia i wtedy spokojnie go zaszczep :tak:

Katka- własnie Dzielna Ty Kobietko, kiedyś musi być dobrze i wszyscy tu mamy nadzieje że juz niebawem, wiesz raz jest pod górke ale za chwilę już z górki.

Iwonka ciesze się ze Kubus już zdrowieje.

A tak w ogóle to Wy tu rzucacie nazwami jakichs leków, a ja o nich nie mam zielonego pojęcia, co to właściwie jest. O maściach, syropkach, olejkach to dowiaduję się od Was, ze w ogóle cos takiego istenieje...:tak::-) dobrze Was mieć:tak:

ja własnie teraz daję Maćkow Eurespal, ale daję i bacznie go obserwuję, bo czytałam straszne rzeczy o tym syropie. To że skuteczny to i owszem, ale że skutki uboczne występuja wyjątkowo często, że dzieci z tachykardią lądują w szpitalu, że mają lęki, zawroty głowy itd. :dry:

A tak w ogóle to Wy tu rzucacie nazwami jakichs leków, a ja o nich nie mam zielonego pojęcia, co to właściwie jest. O maściach, syropkach, olejkach to dowiaduję się od Was, ze w ogóle cos takiego istenieje...:tak::-) dobrze Was mieć:tak:

Elis :happy2:...Widocznie nie masz potrzeby znać nazwy tych lekarstw bo Twój Kuibuś ich nie potrzebuje...i oby już tak zostało :tak:

ja własnie teraz daję Maćkow Eurespal, ale daję i bacznie go obserwuję, bo czytałam straszne rzeczy o tym syropie. To że skuteczny to i owszem, ale że skutki uboczne występuja wyjątkowo często, że dzieci z tachykardią lądują w szpitalu, że mają lęki, zawroty głowy itd. :dry:

O matko :szok::szok::-:)-(...a o tym to nie wiedziałam...Mamuśka podesłałabyś jakąś stronkę o tym Euraspalu...ja bardzo często daje go Amelce :zawstydzona/y::-:)-(

Ale wiele lekow ma skutki uboczne i to powazne,a sa dawane dzieciom calekim czesto <difergan,bactrim,ibufen....>.Wg mnie jezeli po jednym razie nic sie nie dzialo,nie ma co wpadac w panike.Wiele skutkow ubocznych podawanych jest na wyrost.Choc zgodze sie,ze zawsze cos niedobrego moze sie przytrafic...

Katka to jest oczywiste, że prawie każdy lek może mieć jakieś skutki uboczne. Jednak w przypadku tego leku wystepują podobno bardzo często i wielu lekarzy wycofuje się z przepisywania go dzieciom. Zgadzam się jednak z tym, że jeśli nic się do tej pory nie działo podczas stosowania to znaczy, że dziecko dobrze go toleruje i nie ma co się bać.:tak:

reklama
A Kuba dziś dostał katar, tzn już w nocy jak pił to mu w nosku charczało, ale teraz to leci mu jak woda z kranu. Znowu chyba zacznę dawać vit.C, bo przestałam, stosuje maśc majerankową, sterimar, otrivin i mam nadzieję, ze będzie oki, w sumie to nie męczy się tak bardzo. zastanwiam się tylko gdzie on to złapał:baffled:

Do góry