reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze badanie prenatalne a płeć dziecka

Ja właśnie teraz miałam prenatalne w 13tc i lekarz powiedział, że coś tam "dynda" i podejrzewa chłopaka, ale ze za wcześnie by to stwierdzić także czekam z niecierpliwością czy się potwierdzi ;-)

reklama
Ja w obu ciążach znałam płeć na pierwszym USG prenatalnym i w obu przypadkach lekarze od razu dawali 95% szans na potwierdzenie - w obu przypadkach się potwierdziło ;)

u mnie 12+4 lekarz na 99% stwierdził chłopca, zresztą on sam nie był skryty i pokazał Odrazu klejnociki, no i później już tylko potwierdzali, przy porodzie bez niespodzianek ;)

To wszystko zależy od ułożenia dziecka, moje było mega śpiochem i miał skrzyżowane nogi pobudzanie nie pomogło więc o płci żeby ją poznać na 1 prenatalnym mogłam zapomnieć :D.

NAm lekarz powiedział że tak na 70-80% dziewczynka, ale żeby się nie nastawiać bo na tą chwilę może tylko okrślić kąt nachlenia wyrostka płciowego i na połówkowym zobaczymy dokładiej. W 20tc potwierdził na 100% zże będzie córcia

Ale to generalnie bardzo wcześnie. Raz, że chłopcu może co nieco się schować. Dwa, że nie raz pod wpływem hormonów pewne części ciała mogą też być opuchnięte. :p Mnie przyszło czekać do uwaga: 34 tc.

reklama
Nam na prenatalnym powiedziała że jest chłopczyk nawet mamy strzałką zaznaczone na zdjęciu :)

Do góry