reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsza wizyta u ginekologa

Joanka85 - bardzo dziękuję za odp :)
Wczoraj powtórzyłam test i znów dwie kreseczki, więc będzie dzidzia :)
Niestety do lekarza z NFZ mam wizytę dopiero na 20.10 dlatego też w poniedziałek zamierzam iść prywatnie bo jak
aduska123 też nie należę do osób cierpliwych. W dodatku co mnie martwi już od tygodnia czuję ból podbrzusza i jajników jak przy @. Więc lepiej chyba dmuchać na zimne...

pozdrawiam Sil

PS wiecie może coś o odczulaniu w trakcie ciąży (ze względu, że to nie na temat nie mam nic przeciw na odp na pw)

Sil :)

https://www.babyboom.pl/forum/members/aduska123-76531.html

reklama
sil_89 moja siostra była odczulana przez całą pierwszą ciąże. Lekarz stwierdził, ze to nie zaszkodzi a może nawet pomoże dziecku się ochronić. Syna donosiła i urodziła jak dąb chociaż prawdopodobnie też alergika.

ja byłam u lekarza 23 wrzesnia i powiedział ze to 6 tydzien :) okres miałam 8 sierpinia i mi sie wydaje ze to 7 i nie wiem co o tym myśleć, al;e w usg widać zarodek z bijacym serecem :) lekarz kazal przyjsc za m-c ale chce isc 14 pazdziernika, czy to nie za szybko?

ja byłam 22 września i teraz z wynikami badań mknę 06 paźdz, tak mi kazała przyjść pani dr, tylko znowu pojawił się strach...bo tydzień temu miałam chwilowe poranne mdłości przez kilka dni ( 7,5 tydz) a teraz zniknęły...nie ma...z jednej strony dobrze,fajnie się czuję...ale oczywiście już jest panika ...że dlaczego,czy wszystko ok...czy serduszko nadal bije...wierzę,że będzie ok,ale myśli czarne też mam...:(

Wiesz co ja na początku czułam mdłości, zaraz po tym jak się okres nie pojawił a potem coraz mniej tylko jak mi jakiś zapach nie podszedł, a teraz wcale dodam że jestem w 10 tygodniu i wszystko jest prawidłowo. Nie martw się na zapas bo z tego co lekarz mi mówił mdłości jak szybko się pojawiają tak szybko mogą też zniknąć. Więc głowa do góry bo ja też panikowałam a spokój i pozytywne nastawienie jednak bobasowi teraz jest bardzo potrzebne:)

naczytałam się tyle opini,że to źle,ale dzięki jednej pozytywnej :) od kogoś kto jest w podobnym tygodniu dodaje uśmiechu :) dzięki :)
idę w środę,to zobaczymy, mam nadzieję zdrowiutką fasolkę,w tym momencie się przyziębiłam i średnio się czuję,a bez lekarza też nie chcę brać żadnych leków na własną rękę, i to samopouczcie takie średnie,ale będzie ok :) mam nadzieję,że nie będzie to dużego wpływu miało na maluszka...pozdrawiam

Emikaa, nie zamartwiaj się:) u mnie mdłości raz się pojawiały a raz znikały, raz czułam się świetnie, a raz kiepsko, a jestem w 33 tc. i wszystko dobrze się układa. Początki ciąży są trudne zarówno fizycznie jak i psychicznie ale trzeba myśleć pozytywnie.

:) oby było tak jak mówicie :) na początku jak dzieciaczka się jeszcze nie czuje, to wydaje mi się,że najtrudniejszy okres...ale tyle Nas chodzi po świecie, więc musi być dobrze :)
dziękiiii :)

reklama
ja tez sie przeziębiłam, lekarka zapiała mi ascorutical z wapniem i na gardło tatum verde, i rutinoscorbin tez pozwoliła łykać,
za to zastanawiam sie nad herbatka z malin, bo powiedziala ze nie mozna, w necie pisza ze z lisci nie mozna ale tak prawde mowiac widziala ktoras z was w sklepie herbatke z lisci a nie z owocu?

Do góry