reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsza wizyta u ginekologa

a ja też miałam nadzieję,że coś się dowiem,potwierdzę...ale dalej nic, robiłam 4 testy :), 3 wyszły z jaśniejszą kreską, ostatni z dwoma ciemnymi,35 dzień cyklu bez @, i poszłam do lekarza aby coś potwierdzić,ale kazała usg zrobić za ok 3 tyg, pobrano mi jedynie krew na obecność beta hcg,jutro wynik...czy jak on będzie pozytywny, to już na pewno potwierdzi moją ciążę ?

tak jezeli beta bedzie odpowiednia na wiek ciazy to znaczy ze wszytko ok no i masz maluszka w brzuszku:) napewno jestes w ciazy ,tyle testow by sie nie pomylilo,mojej kumpeli dwa wysdzly z jasnymi kreskami i w ciazy byla:)

reklama
:) każde takie pozytywne słowo bardziej podtrzymuje na duchu :) oby się potwierdziło...zobaczymy jutro...:)

nie jestem ginem ale czuje ze na 100% jestes w ciazy:) fasoleczka rosnie:)

dzieczyny jezeli mozecie kliknijcie w moj link w sygbaturce i oddajcie glos, w ten sposub mozemy pomoc Ani:)

u mnie 47 dzień cyklu bez @, dwa testy z dwoma kreseczkami .. już nie umie się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza :-( mam nadzieję, że wszystko będzie ok bo życie w tej niepewności jest straszne :-p

no i mam wyniki beta, wyszło 5507,4 mlU/ml, więc niby oznacza to "fasolkę" :):D ale troszkę nie pokoi mnie fakt,że to oznacza wg norm na wyniku 5-10 tydz, a u mnie max jest 3 !

kochana, ja tak miałam, może to oznaczać że ostatnią miesiączkę, a raczej plamienie miałaś już będąc w ciąży. Ja do gina poszłam w 6 tyg, jutro mam usg i zobaczę serduszko :) Betę masz piękną i na pewno nie masz cię czym martwić> dostaniesz skierowanie na badanka podstawowe i będziesz się cieszyć rosnącym brzuszkiem!
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

hmm,no ostatnia miesiączka nie wyglądała na plamienie, raczej typowa...:) no ale....nigdy niewiadomo...;)od 3 mies zaczęliśmy się starać,mam nadzieję,że ten 3 raz był i będzie szczęśliwy :)

Emika- normy są liczone tak jak lekarz by obliczył czyli jeśli jesteś 35 dni bez @ to oznacza ,że to jest 5 tydzień czyli wszystko gra bo lekarze liczą tygodnie od ostatniej @ ,a nie od zapłodnienia, chyba,że miałaś późną owulacje , zarodek może mieć 3 tygodnie natomiast normy z laboratoriów odpowiadają tygodnią od ostatniej @, nic sie nie martw trzymam kciuki za dzidziusia niech szybko rośnie i życzę pięknego widoku na monitorze, bo czasem tak wcześnie mało co widać u mnie nie było nic widać jak poszłam na wizyte.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry