reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pierwsza miesiaczka

U mnie tez cisza, tyle ze ja jade na cerazette...
Ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką która urodziła w październiku, karmiła córkę chyba tylko ze trzy miesiące, a okres dostała dopiero teraz, czyli po jakiś 9 m-cach.

Co do tamponów, to właśnie jezeli nie ma konieczności to chyba raczej się nie powinno...

reklama
Kiedyś obowiązywała teoria, że do dwóch lat po porodzie, jeśli się karmi piersią, w ciąże się nie zajdzie. Moja mama zastosowała się do niej i dzięki temu w ciągu pięciu lat czworo dzieci urodziła :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Niestety wyjątkowo płodna z niej bestia i zaraz po połogu zaczynały się jej regularne cykle, tylko czemu jej pierwsza wpadka, czyli ja, nic nie dała do myślenia?
Teraz ja w stresie jestem, że historia się powtórzy, bo nie mam jeszcze okresu a w brzuchu czuję ruchy, zupełnie jak te Iguni ::) ale ciaża przecież jest niemożliwa, byłam ze trzy tygodnie temu na wizycie u gina i wszystko grało i buczało, więc to moja chora wyobraźnia wywołuje te dziwne ruchy : ;)
A co do tamponów, to kumpela wysnuła teorię, że te nasze problemy z drożdżycami i nadżerkami itp. są właśnie przez tampony. Ponieważ ona nigdy nie używała i zawsze zdrowa była w tych okolicach a wszystkie babeczki, które stosowaly tampony mają problemy co jakiś czas. Coś chyba w tym jest.

ja sobie życie bez tamponów nie wyobrażam nie cierpie podpasek o mamo dla mnie to jak pielucha , byłam wczoraj u ginki i mówiła mi że moge używac tamponów jak
normalny okres przyjdzie hmm i badz tu mądry ;)

ja mialam przedwczoraj niewielkie plamienie + jeden maly skrzep, czy to mogl byc okres? niesadze...

tylko co to moglo byc?

karolla, ja tez nie wyobrazam sobie okresu z podpaskami, sa grube i niewygodne. lubie jedynie te naturella, ktorych uzywalam na noc. nie sa takie pieluchowate i ladnie pachna rumiankiem:)

Tampony dla mnie są jednym z najleszych wynalazków, ale na noc nigdy nie stosowałam, za długo spałam.
Podpaski najlepsze są bella gRanatowe, bo są bawełniane (nie cierpię mieć do dupska przyklejonej ceraty), ze skrzydełkami, cieniutkie, długie - to bardzo ważne zwłaszcza w nocy, no i osobno pakowane - bo bardzo ułatwiają dyskretne pozywanie się ich.

nie mam jak zapytac ginusia bo nie pojde z @ do niego na badanie, a chyba spróbuje bo juz nie wytrzymuje.. wczesniej uzywalam i nie mialam z niczym problemow to moze teraz tez tak bedzie

Dlaczego mialam pierwszą @ miesiąc temu a teraz czekam i czekam i nic się nie dzieje ? ??? ??? ??? ??? ??? To przecież niemożliwe, żebym znów była w ciąży, tyle lat metoda anty (gumka + kalendarz) działała więc teraz też powinna, chyba, żeby z nieznanych nikomu przyczyn raptem przestała, ale tak bez uprzedzenia? ??? ??? ??? ??? ???

Dynia ja mam regularnie juz ale wiem ze wsyztsko musi sie unormowac wiec dziewczyny niektore nawet 2 miesiace nie mialy....

Dwa miesiące przerwy? ::) jak to wytrzymać ?
Jak tak o tym intensywnie myślę, to już bym wolała, żeby się okazało, że jestem znów w ciąży

reklama
Dobry wieczór. Jestem przelotem. Wczoraj dostałam pierwszy okres. Odkręcony szlauch ogrodowy to przy mnie pikuś ::). Ale normalnie sensacja - NIC mnie nie boli (a pamiętam jeszcze jak mnie ojciec z łazienki mdlejącą z bólu wynosił). Bardzo mnie to cieszy, bo poza tym, ze przez trzy dni przed chciało mi się płakać i wyglądam jak zbiornik retencyjny, brak innych efektów ubocznych płodności. No a jajeczkowanie boli tak samo mocno jak kiedyś, więc zaczynam z powrotem prowadzić kalendarzyk ;D.

Do góry