reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsza ciąża po 35 l

Gratulacje. JA skonczylam 35lat a w 2 miesiace pozniej urodzilam coreczke.co prawda troche wczesniej,ale wszystko jest ok.Czekalam na nia caale zycie i jest moim najwiekszym skarbem.Ciesz sie tym wspanialym stanem jakim jest ciaza,macierzynstwo...niezawracaj sobie wiekiem glowy, Tak jak dziewczyny pisza ,bedziesz pod wieksza opieka lekarzy.Zdrowka zycze

reklama
Kasiu głowa do góry dbaj o siebie i maleństwo, wszystko bedzie dobrze i zobaczy ile nas tu jest:))

Dziewczyny, chciałam podziękować wam wszystkim za dobre słowa, trzymajcie kciuki :)) narazie wszystko idzie zgodnie z planem

Jak już pierwsze urodzisz to potem i drugie :) żeby dziecko się nie czuło takie samotne i żeby nie było za bardzo rozpieszczane ;)

tak, tak Maniek60 o tym mysle, najpierw jedno, pozniej drugie i trzecie... wiem ze tak bedzie, bo juz moim Malenstwem sie ciesze:)

kasia - ja pierwsze urodzilam jak mialam 41 lat. Jak urodze drugie to bede miec 44. Nie powiem, wolalabym byc o 10 lat mlodsza, ale wole pozno niz wcale.
Zrobilam badania prenatalne, bo wiadomo, w tym wieku jest wieksze ryzyko wad. Jest tez wieksze ryzyko nadcisnienia i cukrzycy ciazowej i przedwczesnego porodu. Ale jak masz wage w normie, i ogolnie jestes w dobrej formie, i o siebie dbasz to masz wszelka szanse ze wszystko bedzie ok. Mi zalecano rowniez ruszanie sie, bo aktywnosc fizyczna to i dla przyszlej mamy i dla dziecka bardzo dobrze robi.
No i jeszcze smutna prawda jest taka ze im jestes starsza, tym wieksze ryzyko poronien, bo wieksze ryzyko wad chromosomowych. Ryzyko spada juz po 10 tygodniu, wiec masz juz tuz tuz. No i musze skomentowac ze z mojej perspektywy 36 lat to sama mlodosc, chcialabym miec 36 :-)

Dziewczyny...
czy uwazacie ze to dobry wiek na pierwsze dziecko? Mam 36 lat i jestem w 9 tyg ciazy?
bardzo sie ciesze, ale i denerwuje strasznie..
prosze o wsparcie, wymiane doswiadczen ..

Kasiu, gratuluję! :)
Nic się nie bój, bądź pod stałą kontrolą gina, dbaj o siebie, a wszystko będzie dobrze :) Podrzucam Ci do poczytania tekścik: Pierwsze dziecko po trzydziestce / Poradnik ciąży

Pozdrawiam i trzymam kciuki! :)

reklama
Kasiu ja tez Kasia i w listopadzie skoncze 36 lat i jestem w 5 tygodniu ciazy wiec glowa do gory bedzie dobrze :)
FAkt ze to moje trzecie ale kazde dziecko jest pierwsze :)

Do góry