reklama
Ludzikowa_Mama
Ludzik z sierpnia 2008
Haszi, dzięki za linki.
Okazuje się, że mam źle dobrany stanik.
Obecnie noszę 80D i niestety: za dużo pod biustem i za mało w biuscie. Micha powinna być wieksza. Chyba jednak zainwestuję w jakiś dobry cyckonosz.
Dzieki Haszi
Okazuje się, że mam źle dobrany stanik.
Obecnie noszę 80D i niestety: za dużo pod biustem i za mało w biuscie. Micha powinna być wieksza. Chyba jednak zainwestuję w jakiś dobry cyckonosz.
Dzieki Haszi
Ja skoczyłam z 80 D do 75 G europejskiego sama a dzięki kalkulatorowi do 65HH angielskiego. To był dopiero szok ale szybko to zaakceptowałam bo przestał mnie boleć kręgosłup, piersi i zwyczajnie zaczęłam być zadowolona ze swojego biustu :-)
Dodam, że moja miseczka przy takim wąskim obwodzie to nic wielkiego, mam spory biust ale nic spektakularnego. Gdybyście mnie widziały (oczywiście w dobranym staniczku) na pewno nie powiedziały byście że to HaHaaaa.;-)
Dobranie staniczka w czasie ciąży i karmienia jest baaaardzo ważne bo w wielu przypadkach działa o wiele lepiej niż wszelkie kremy. Warto wydać kilka złotych więcej na porządny stanik by potem w lustrze nie oglądać rozstępów i "uszu spaniela".
Dodam, że moja miseczka przy takim wąskim obwodzie to nic wielkiego, mam spory biust ale nic spektakularnego. Gdybyście mnie widziały (oczywiście w dobranym staniczku) na pewno nie powiedziały byście że to HaHaaaa.;-)
Dobranie staniczka w czasie ciąży i karmienia jest baaaardzo ważne bo w wielu przypadkach działa o wiele lepiej niż wszelkie kremy. Warto wydać kilka złotych więcej na porządny stanik by potem w lustrze nie oglądać rozstępów i "uszu spaniela".
witam! ja niedawno przestałam karmić piersią i wczasie karmienia moje piersi urosły z rozmiaru 75C do 85D i teraz niestety pomimo stosowania kremów mam rozstepy i moje piersi znacznie straciły jędrność czy może ktoś kto był w podobnej sytuacji podpowie mi co zrobić, bo obawiam się, że kremy tu nie pomogą.:-(
samaola
Fanka BB :)
Polecam zimne prysznice i masowanie szczotka z włosia ale podstawą jest REGULARNOŚĆ. Jesli bedziesz po każdej kąpieli czy prysznicu polewać piersi chłodną wodą, masować je raz dwa razy dziennie szczotką, stosowac krem do biustu i nosić dobrze dobrany stanik(ważne) to nie tylko odzyskasz swoje piersi ale i będą śliczne przez całe życie :-)
mata-kow
mama do kwadratu :)
z tego co wiem do karmienia pasuje taki rozmiar stanika jaki kupuję pod koniec ciąży. Napewno w pierwszym okresie rozmier się bedzie zmieniał ale później wszystko sie normuje.
Ja stanik do karmienia kupiłam na miesiąc przed porodem, piersi mi dużo urosły i myślałam, że już nie urosna więcej i okazało się, że po porodzie stanik był duuuuużo za mały dobrze, że miałam zwykły bawełniany, z mocno rozciągliwą miseczką. Przeżyłam kilka dni a potem do sklepu po odpowiedni stanik tylko wcześniej nie czytałam jak dobrze dobrać rozmiar i do tego wszystkiegop ierrsi dalej mi urosly, a jak potem poszłam kupić większy, tak jak radzili na stronie, to okazało się, że nie było takich w sklepach no chyba że całkiem "babcine" miękkie i bez fiszbin
ja bym najbardziej chciała znaleźć koronkowy stanik do karmienia, taki, który ma kształt a nie taki flakowaty...najlepiej z fiszbinami, ale nie wiem czy wogole coś takiego istnieje dla mam karmiących.
Dla karmiących fajne są z Ales (jakos tak ) ładne haftowane miseczki, miękkie co prawda, ale na fiszbinach
reklama
Ja przez całą ciąże i po ciąży stosowałam krem z mustelii i odpowiednio dobrane staniki. Po karmieniu na szczęście nie mam rozstępów ale piersi niestety juz nie są takie fajne jak przed ciąża. Straciły na jędrności :-( Co z tego że rozmiar został troszkę wiekszy :-(
Podziel się: