Czasu aż tak dużo nie potrzeba. Jak znajdujesz czas na pranie, sprzątanie i gotowanie obiadu to wrzucenie paru pieluch do pralki naprawdę nie robi wielkiej różnicy Oczywiście coś za coś no, ale każdy sam podejmuje decyzje, co jest lepsze, nie tylko dla niego i jego wygody, ale również, co jest lepsze dla dziecka.
reklama
A dlaczego byś się nie zdecydowała?
Ja uważam, że tetra jest dobra dla noworodka wraz z otulaczem i wiele mam sobie chwali taki zestaw. Dla starszych, które uczą się korzystać z nocnika też jest dobra bo czują że mają mokro więc szybciej uczą się, że robią siusiu. U mnie to się sprawdza, ale oczywiście tetra tylko w domu. Na noc i wyjścia pieluszki wielorazowe z kieszonką
Dlaczego ?
Szczególnie na dwór tym bardziej w zime . Bo jednak dziecko jak nasika do takiej to tyłek ma mokry . A jakoś wole jak ma suchy . W domu to jeszcze jakoś znośnie by było .
W tych do których dałam linka nie ma tego problemu . Sa drogie ale ich się używa od urodzenia do końca .
Dlatego właśnie, ja używam tetry tylko w domu a wielorazową pieluchę zakładam na noc i na spacery. W takiej wielorazowej pieluszce dziecko ma sucho. Polecam wypróbować niedrogie pieluszki naughty baby, które mają rozmiar starczający na cały okres pieluchowania . U nas jak na razie sprawdzają się
Jest sposób, aby dziecko i w tetrze miało sucho. Wystarczy położyć na pieluchę wkładkę sucha pielucha z mikropolaru lub/i papierki celulozowe. Jednak przy nauce korzystania z nocnika jest to zbędne.
Jeśli ma się odpowiednią ilość pieluch wielorazowych można ich z powodzeniem używać jak pampersów jednorazowych. Tylko, że zdrowiej dla dziecka i również dla środowiska
Jest sposób, aby dziecko i w tetrze miało sucho. Wystarczy położyć na pieluchę wkładkę sucha pielucha z mikropolaru lub/i papierki celulozowe. Jednak przy nauce korzystania z nocnika jest to zbędne.
Jeśli ma się odpowiednią ilość pieluch wielorazowych można ich z powodzeniem używać jak pampersów jednorazowych. Tylko, że zdrowiej dla dziecka i również dla środowiska
Ostatnia edycja:
. Polecam wypróbować niedrogie pieluszki naughty baby, które mają rozmiar starczający na cały okres pieluchowania . U nas jak na razie sprawdzają się
Mozesz puścić jakiegoś linka do tych pieluch ?
Ja zamawiałam tutaj kupując jeszcze inne rzeczy
EKO BABY Sklep - Pieluszki z kieszenią - Pocket
ale ostatnio znalazłam też na allegro
Pieluszki wielorazowe Naughty Baby - Warszawa (848611864) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.allegro.pl/item855304981_naughty_baby_pieluszki_wielorazowe_dostawa_gratis.html
Pieluszki wielorazowe Naughty Baby - Warszawa (848611864) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.allegro.pl/item855304981_naughty_baby_pieluszki_wielorazowe_dostawa_gratis.html
Jeszcze www.pieluszkarnia.pl
Misia masz w 100% racje. Ja co prawda uzywam i jednorazowych i tetrowych+ otulacz, ale teraz mam zamiar calkowicie wyeliminowac jednorazowki. Problem mam tylko z mezem, bo on jest negatywnie do tetr nastawiony, a zostaje z malym codziennie na 4-5 godzin, gdy ja jestem w pracy. W dzisiejszych czasach, gdy sa pralki automatyczne i swietne zelazka uzywanie pieluch tetrowych to nic trudnego, ani czasochlonnego. Sprobujcie, a sie przekonacie :-)
Misia masz w 100% racje. Ja co prawda uzywam i jednorazowych i tetrowych+ otulacz, ale teraz mam zamiar calkowicie wyeliminowac jednorazowki. Problem mam tylko z mezem, bo on jest negatywnie do tetr nastawiony, a zostaje z malym codziennie na 4-5 godzin, gdy ja jestem w pracy. W dzisiejszych czasach, gdy sa pralki automatyczne i swietne zelazka uzywanie pieluch tetrowych to nic trudnego, ani czasochlonnego. Sprobujcie, a sie przekonacie :-)
Ja zamawiałam tutaj kupując jeszcze inne rzeczy
NAUGHTY BABY-pieluszki wielorazowe, dostawa GRATIS (855304981) - Aukcje internetowe Allegro
Dzięki akurat mogę się sama wybrac do tego sklepu nie musze zamawiac na allegro cenka dobra dzięki
mamjakty
styczniówka 2009
Celinka ja mam ten sam problem z mężem jeszcze w wakacje kupiłam dwie wielorazowe na próbę - oczywiście mąż mocno nosem kręcił ale dał sie przekonać, jak dla mnie są świetne, tyle, że mając dwie z praniem trochę bez sensu wychodzi - z niczym innym ich przecież nie upiorę a tak całe pranie na dwie sztuki nastawiać też szkoda chciałam namówić mężula na większą ilość takich wielorazowych pieluch ale niestety nie da się przekonać :-(
Dziewczyny ja mojemu powiedziałam, że to jest przede wszystkim dla zdrowia naszego dziecka i już nie miał żadnych wątpliwości i sprzeciwów.
Rzeczywiście aby nie sięgać po jednorazówki i pieluchować wielorazowo trzeba mieć odpowiednią ilość pieluch: tetra, otulacze, kieszonki co komu pasuje i wyrobić sobie swój system. Tak naprawdę z mojego doświadczenia widzę, że pieluchowanie wielorazowe wymaga zupełnie innego systemu niż jednorazowe i trzeba do tego podejść zupełnie inaczej. Wtedy staje się to proste miłe i przyjemne.
A moje wieczorne pranie pieluchowe wyciągnięte z pralki właśnie schnie i rano świeżutki i pachnący stosik pieluszkowy będzie gotowy ponownie do akcji
Rzeczywiście aby nie sięgać po jednorazówki i pieluchować wielorazowo trzeba mieć odpowiednią ilość pieluch: tetra, otulacze, kieszonki co komu pasuje i wyrobić sobie swój system. Tak naprawdę z mojego doświadczenia widzę, że pieluchowanie wielorazowe wymaga zupełnie innego systemu niż jednorazowe i trzeba do tego podejść zupełnie inaczej. Wtedy staje się to proste miłe i przyjemne.
A moje wieczorne pranie pieluchowe wyciągnięte z pralki właśnie schnie i rano świeżutki i pachnący stosik pieluszkowy będzie gotowy ponownie do akcji
Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Oczekuję mojego pierwszego dzidziusia Jestem bardzo zainteresowana używaniem tych pieluszek z kieszonką. Tylko nie wiem nawet ile na początek takich pieluch byłoby mi potrzebnych... Nie wiem ile pieluszek zużywają noworodki. Chciałabym kupić wystarczająco dużo tych pieluch żeby nie prać 2x dziennie po 3 tylko rzadziej ale większe ilości. I ciekawi mnie też, czy po każdym zasiusianiu trzeba taką pieluszką zmienić, czy działają bardziej jak pampersy...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Oczekuję mojego pierwszego dzidziusia Jestem bardzo zainteresowana używaniem tych pieluszek z kieszonką. Tylko nie wiem nawet ile na początek takich pieluch byłoby mi potrzebnych... Nie wiem ile pieluszek zużywają noworodki. Chciałabym kupić wystarczająco dużo tych pieluch żeby nie prać 2x dziennie po 3 tylko rzadziej ale większe ilości. I ciekawi mnie też, czy po każdym zasiusianiu trzeba taką pieluszką zmienić, czy działają bardziej jak pampersy...
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Podziel się: