reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Beti81 pisze:
dziewczyny powiedzcie ile czasu mozna stosowac kropelki esputikon??? daje je juz ok.tygodnia i od tej pory nie ma problemu z kupkami!!!!
Nam położna poleciła dawać profilaktycznie dopóki wprowadzam do diety nowe rzeczy, już będzie chyba ze 2-3 tygodnie jak dajemy. Jak ten czas leci swoją drogą.

Co do okulistki to niestety koleżanka coś się nie odzywa, może zapomniała. :<
U nas oczka dalej ropieją, raz mniej, raz więcej, i jak nie przejdzie w końcu, to pediatra nas z małą do okulisty wyśle. Teraz przemywam naparem ze świetlika. Najgorsze, że to małej w kącikach oczu nieraz zaschnie, że nie idzie tego zebrać wacikiem i strasznie ją podrażnia, aż czerwona skóra się robi. Nie wiem, co na to poradzić.

reklama
babki bo tera u mnie ten problem się pojawił i co tam okulistka powiedziała? HELP

Przemywaj albo wodą przegotowaną albo solą fizjologiczną - pamiętaj by robić to od kącika oka do nosa nie odwrotnie. Możesz też masować kanalik łzowy. Małym palcem masuj w kąciku oka tuż przy nosku. Jeśli nie pomaga okulista przepisze krople do oka

bedziemy probować, ale lekarka mowila żeby jeszcze pieluch nie zmieniać (?) dam znać co poradziła

Dlaczego? Chciała wykluczyć inne rzeczy?

Witam Styczniowe mamusie...
Poradzcie Mi prosze... Mojemu synusiowi bez czapeczki strasznie sie zawijaja uszka i w czapeczce mu za ciepło co moge z tym zrobic????

Zdecydowanie opaska - tak jak radzą inne dziewczyny. u nas też będzie trzeba kupić bo mała uwielbia spać na zgiętym prawym uchu

mamy przemywać pupę nadmanganianem potasu, wietrzyć a miejscowo zapiała maść ze sterydem....

dziewczyny,na problemy z pupą i z oczkiem polecam to samo...mleko z cycka!!!

u mnie pomogło rewelacyjnie w obu przypadkach.Wikingowie są dobrzy w tych naturalnych metodach

mamy przemywać pupę nadmanganianem potasu, wietrzyć a miejscowo zapiała maść ze sterydem....

Pomaga?

Próbowałam z opaska ale mały tak wierci główką ze nie zdało to egzaminu... :(

Hmm to nie wiem co ci polecić ....

dziewczyny,na problemy z pupą i z oczkiem polecam to samo...mleko z cycka!!!

u mnie pomogło rewelacyjnie w obu przypadkach.Wikingowie są dobrzy w tych naturalnych metodach

Nie znałam tego sposobu

ja chyba tez bede musiała kupic opaske bo córcia chyba oddzieczyła po mamie odstajęce uszy bleeeeeeeee

dziewczyny powiedzcie ile czasu mozna stosowac kropelki esputikon??? daje je juz ok.tygodnia i od tej pory nie ma problemu z kupkami!!!!

my te kropelki stosujemy już 3 tyg, w szpitalu powiedzieli że można je stosować aż skończa sie problemy z kolkami i wzdęciami, a powinny minąć max do 3 miesiąca (mam nadzieję :))

czechow - jeszcze nei wiem, mąż właśnie pojechał do apteki po te specyfiki ;)

a ten esputicon podajecie jakoś regularnie, wg jakiegoś schematu? rano czy wieczorem? I co myślicie o tym: mój Tymcio się mocno wierci przy prutkach i kupkach (choc płacze przy tym tylko rano) - takie wiercenie uważałam za "normalne", ale może to "nienormalne", i prutki i kupki powinny wychodzić zupełnie niezauważenie?

reklama
czechow - jeszcze nei wiem, mąż właśnie pojechał do apteki po te specyfiki ;)

a ten esputicon podajecie jakoś regularnie, wg jakiegoś schematu? rano czy wieczorem? I co myślicie o tym: mój Tymcio się mocno wierci przy prutkach i kupkach (choc płacze przy tym tylko rano) - takie wiercenie uważałam za "normalne", ale może to "nienormalne", i prutki i kupki powinny wychodzić zupełnie niezauważenie?

ja podaję esputikon 3 razy dziennie po 3 kropelki. Jeśli chodzi o kupki to mój tez sie wierci. Kiedys, zanim przyszły problemy z brzuszkiem to robił niezauważalnie a teraz widać że musi więcej wysiłku w "to" włożyć

Do góry