reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
a ja od czasu kiedy mały złapał pieluszkowe.... lekarka wtedy przpisała nam maśc robioną, którą znają wszyscy lekarze... W składzie ma same naturalne składniki jest bardzo tlusta a tubka starcza nam na 4 miesiace a kosztuje 10 zł nie zamieniłabym jej na żadną inną, a kiedys bym nie dała sobie tego powiedzieć. Cała tubka sudecremu, Nivea, i bephantenu stoi i czeka aż skonczy się data wazności...

a ja od czasu kiedy mały złapał pieluszkowe.... lekarka wtedy przpisała nam maśc robioną, którą znają wszyscy lekarze... W składzie ma same naturalne składniki jest bardzo tlusta a tubka starcza nam na 4 miesiace a kosztuje 10 zł nie zamieniłabym jej na żadną inną, a kiedys bym nie dała sobie tego powiedzieć. Cała tubka sudecremu, Nivea, i bephantenu stoi i czeka aż skonczy się data wazności...

Nie wiem jaką masz - my też dostałyśmy taką robioną ale babeczka mi powiedziała że tą maść powinno stosować się tylko w przypadku problemów z pupą a nie tak zawsze przy każdej zmianie pieluszki.

babeczka mi powiedziała że tą maść powinno stosować się tylko w przypadku problemów z pupą a nie tak zawsze przy każdej zmianie pieluszki.

Moja przepisuje mi zawsze kiedy ją o to proszę i nie widzi przeciwwskazań do stosowania jej na co dzień. Ja mam w składzie wazelinę, lanolinę i kwas borynowy w minimalnej ilości. Więc nie sądzę by coś z tych składników mogło szkodzić.

Moja kumpela stosuje u córci Sudocrem przy każdej zmianie pieluszki i nic Małej nie jest. Ja słyszałam, że Sudocrem zawiera tlenek cynku i nie powinno się go często używać, dlatego stosuję rzadko. A na co dzień nie używam niczego... Jeśli pojawią się jakieś zmiany na pupie wtedy Sudocrem albo Bepanthen.

z sudokremem to jest tak ze jednym jest do d***y a innym pomaga, nam pomaga ale tylko jak coś tam sie zaczerwieni albo odparzy - na codzien stosuuje NIC albo POWIETRZE a jak mi sie przypomni zwkły puderek :-) i pupeczka jest taka ze tylko ją całowac :-)

aha i Sudocremu nie powinno się stosowac na codzień bo skóra się uzależnia i jak sie juz coś odparzy to trudno czymkolwiek zaleczyć i ten tlenek cynku wysusza mocno skórę

reklama
Do góry