reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pielegnacja niemowlecia

Myszko problem polega na tym, ze tu nikt sie nie bawi w wyszukiwanie proszku, piora w tym co maja pod reka! No ale jak sie mamy wychowaly na ulepszaczach i konserwantach, to moze i dzieci sie rodza z skora mamuta! A gdy slysza o  praniu  i prasowaniu nowych rzeczy malucha to patrza tak jak bym byla naprawde z Wenus!

reklama
popieram mamusie od poczatku tzreba chartowac dziecko i nieprzegrzewac a kapac je tak by wam było wygodnie i bezpiecznie dla bobasa a jak w reczniku przeniesiesz dziecko do pokoju w ktorym temp wynosi ok 22 stopni w zupelnosci powinno wystarczyc. ja nie mieszkam w Polsce i klimat jest wilgotny takze temp w pokoju mam od 20 do 24 a taka wlasnie jest zalecana dla bobasow.
a dziecko bede ubierala o 1 warstwe ciuszkow wiecej niz ja mam na sobie i mysle ze powinno byc dobrze
zreszta kazda z nas bedzie najlepiej wiedziala co jest dobre dla naszych malenstw i nie trzeba sluchac pogladow innych ludzi poniewaz kazdy ma inne potrzeby:)
pozdrawiam

My z mężem ustaliliśmy że od początku będziemy hartowac małą. My sypiamy przy otwartym oknie. Przy zamkniętym dusimy się. Tylko trzeba to robic z głową,żeby malucha od razu nie zaziębic.

My mamy tak samo - śpimy praktycznie zawsze przy otwartym oknie, zresztą tu klimat jest troszeczkę lżejszy niż w Polsce.
Łóżeczko nie będzie stało przy oknie, tylko jakby z drugiej strony naszego łóżka, zamkniemy najwyżej drzwi od pokoju żeby nie było za dużego przewiewu od początku i już.
Mam nadzieję, że się Mały szybko przyzwyczai :)

U mnie łóżeczko stoi po środku pokoju. Przeciąg zalęzy od której strony mamy okno otwarte. Jak mała będzie już w domu będziemy otwierac tak żeby wiało na nas nie na nią.

Do góry