reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielegnacja niemowlecia

reklama
Macao trudno jest ci cokolwiek doradzić w sprawie proszku do prania bo mieszkasz za granicą. Po prostu kup jakis na próbę sama zobaczysz czy maleństwo będzie miało jakieś uczulenie czy nie ;)

PS a gdzie mieszkasz w Belgii mam tam rodzinę??

Nakretka pisze:
agutkaZG pisze:
Nakretka pisze:
smierdzacego cypiska

A ja za to wcale nie uwazam,ze Cypisek smierdzi. :)
Podejrzewam, że przez 30 lat zmienili recepturę :)
I całe szczęście :)

Pewnie wtedy bylo same szare mydlo,ktorego zapach tez mi nie odpowiada. :p Teraz moze cos zapaszkowego tam dodali. ;) Ostatnio nie moglam znalesc Cypiska,wiec wzielam Dzidziusia - zobaczymy,jak sie sprawdzi,no i jak pachnie. :)

mycha12 pisze:
Macao trudno jest ci cokolwiek doradzić w sprawie proszku do prania bo mieszkasz za granicą. Po prostu kup jakis na próbę sama zobaczysz czy maleństwo będzie miało jakieś uczulenie czy nie ;)

PS a gdzie mieszkasz w Belgii mam tam rodzinę??

W Antwerpii! Jakis tj. Le Chat, bo to jedyny tu dostepny. Bedzie kiepsciutko, jak sie okaze, ze moj szkrab bedzie na niego uczulony!

Macao ja mam rodzinę w Burcht koło Antwerpii i Hoboken :laugh: widzisz jak i zbieg okolicznosci!
A co do tego proszku to nie masz tam sie kogo poradzić? jakiejś np koleżanki?

Proszek Dzidziuś pachnie bardzo ładnie.Wczoraj patrzyłam płyn do płukania też dzidziusia ale ten już tak nie pachnie i niekupiłam.Ja mam oliwke i mydełko Bambino.Chusteczki Bella Heppi.Krem na odparzenia i nawilżający Nivea.
Macao niemasz nikogo znajomego w Polsce ,może wysłałby ci jakiś proszek.

Mam pytanie do obecnych mamuś. CZy po przyjściu z dzieckiem ze szpitala podczas gdy pierwszy raz kąpałyście maleństwo nagrzewałyście dodatkowo pomieszczenie jakimś dodatkowym grzejnikiem?
Z tego co czytałam pomieszczenie w którym kąpie się maleństwo musi mieć między 22-24 stopnie a woda 37-38 stopni? bo moja szwagierka mi mówiła że jak ona kąpała dziecko to mimo że było ciepło dodatkowo właczała jakiś tam grzejniczek nawet latem :p wydaje mi sie to nienormalne, zresztą ona też nie grzeszy mądrością, ale wolę Was zapytać? ::)

myszko wszystko bez przesady; zeby w lato nagrzewac pomieszczenie to trzeba miec niezle pod kopułką; ja mam 7 <slownie siedmioro> rodzenstwa i wiadomo ze w zime musi byc cieplo; tez bez przesady; ale w lato? nie dosc ze matka zawsze wietrzyla tylek przed kąpielą to pozwalala dziecku polezec bez pieluszki i po kąpieli a to dzieci lubia najbardziej :D mozna przykryc pieluszką czy kto tam co ma i wietrzyc :D teraz pogoda troszke sie zepsula ale mysle ze kazda z nas bedzie wiedziala co robic; czy grzac czy nie;

reklama
Do góry