reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

Patyczkiem umoczonym w ciepłej, przegotowanej wodzie, przy okazji wieczornego mycia buźki, tak co 2-3 dni. A potem wycieram suchym patyczkiem. Ale do środka uszka nic nie wkładam.

Ja robie dokładnie tak samo :) A codziennie po kąpieli poprostu przecieram ręcznikiem do sucha i tyle :) Myśle że wiecej nie trzeba robić bo ten wosk chroni ucho.

reklama
i jak to uczulenie u Was się objawia?
Takie drobne czerwone krosteczki się pojawiają,kilka godzin po kąpieli znikają.Chyba wróce do Johnsona,który,o dziwo,dobrze znosiła.No,chciałam przedobrzyc:p.Nic to,Oilatum sama zużyję:).Mamy jeszcze mydełko "biały jeleń" hipoalergiczne,z lnem.Ale ja mydełek nie bardzo...wolę płyny.

my zaczęliśmy z emoilum, zobaczymy.
no i biały jeleń płyn do prania hiperalergiczny, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, trochę potrwa zanim wszystko się przepierze w tym...

Mala mi ja najpierw myję oczka, potem uszka ,potem buzke, szyjkę i wszystkie fałdki wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie.
A do kąpieli używam mydełka bambino. Mamy taka mała pieluszke tetrową i sobie nabieram mydełko i myję ją całą i żadnych krostek i uczuleń. A potem smaruję ją kremem nivea nawilżającym i oliwka w fałdkach, żeby się nie odparzała.

Najpierw używałam Oliwki Nivea i Oilatum emulsje do kąpieli. Ale koło miesiąca przeszłam na oliwkę, mydełko i szampon bambino.
Zero alergii, skórka piękna i zapach niesamowity.

reklama
Do góry