reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

Mój mały urodził się zarośnięt na główce, ale teraz te włoski jakby mu wypadały, gdzie niegdzie łysieje. W jednym miejscu pojawiają się nowe w innym jeszcze nie. Czy to normalne, że tak się włoski wycierają?

Ja też potwierdzam: to naturalne,że włoski się wycierają. Jak również to,że w ich miejsce mogą urosnąć włoski całkiem innego koloru. Tak miałam przy pierwszym synu. Urodził się z czarnymi włosami jak heban,a kolejne rosły mu coraz jaśniejsze...

Aha,dzięki waszym sugestiom zaopatrzyłam się dzisiaj w olejek do kąpieli Emolium. Zobaczymy,czy zda egzamin;-)

reklama
Amelce też juz zrobiła się ,niestety,łysinka z tyłu:p.Za to te włoski z przodu,co to jej w szpitalu wycięli przez wenflon,już ładnie odrastają.
A ja ostatnio zaczęłam kąpać ją w Oilatum i...dziwne,ale mam wrażenie,że jakby ją podrażniało.Niby nie powinno,nie?Słyszałyście o czymś takim?

U nas też się pojawiło łysinka z tyłu główki, ale widzę że odrastają tam nowe włoski. W ogóle to wydaje mi się że przez te 3 miesiące to synowi jakoś te włoski nie rosną od urodzenia, mało miał jak się urodził i teraz też:-). Chyba będzie miał rodzaj włosów po tatusiu, bo ja to mam ich pełno i gęste jak cholera.
My po powrocie ze szpitali kąpaliśmy w Oilatum bo mały miał łuszczącą się skórkę na nóżkach i rączkach,ale po miesiącu zaprzestaliśmy bo nie było już takiej potrzeby i teraz kąpiemy w Nivea i mały toleruje bo nic nie wyskakuje a skóra jest zdrowa i zadbana.

Amelce też juz zrobiła się ,niestety,łysinka z tyłu:p.Za to te włoski z przodu,co to jej w szpitalu wycięli przez wenflon,już ładnie odrastają.
A ja ostatnio zaczęłam kąpać ją w Oilatum i...dziwne,ale mam wrażenie,że jakby ją podrażniało.Niby nie powinno,nie?Słyszałyście o czymś takim?

U nas Oilatum sprawdzał się na suchą skórę ale za to podrażniał pupe szczególnie jak było jakieś małe odparzenie, odrazu robiły się takie krostki na tyłku :/ Ale tak jak mała_mi już w nim nie kąpiemy bo nie ma takiej potrzeby :)

Maura ma teraz mniej wlosow niz po urodzeniu;) miala taki czarny lepek, a teraz wloski sie przerzedzily, a z tylu wytarty placek;)

Jak czyścicie uszka dzieciaczkom? Wiem że należy omijać wkładania czegokolwiek głębiej w uszko, ale małżowinę czym przemywacie? Bo u nas na niej gromadzą się takie okruszki "miodku" heh :) Czasem też mi się wydaje że jest tam trochę sucho w małżowinie.

reklama
Jak czyścicie uszka dzieciaczkom? Wiem że należy omijać wkładania czegokolwiek głębiej w uszko, ale małżowinę czym przemywacie? Bo u nas na niej gromadzą się takie okruszki "miodku" heh :) Czasem też mi się wydaje że jest tam trochę sucho w małżowinie.
Patyczkiem umoczonym w ciepłej, przegotowanej wodzie, przy okazji wieczornego mycia buźki, tak co 2-3 dni. A potem wycieram suchym patyczkiem. Ale do środka uszka nic nie wkładam.

Do góry