reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

reklama
Ja używam suuper podkładów, takie w misie, firma Fixies, można je kupić w każdym supermarkecie, tam gdzie wkładki laktacyjne, pampersy, paczka 10 szt kosztuje 13 zł a można je uzywać kilkakrotnie, aż dziecko nie zasika, ja jestem bardzo zadowolona z nich :))
Zobacz te podkłady, ostatnie zdjęcie na tej stronie, na samym dole http://www.temido.pl/produkty.php?k=hartmann

Wczoraj nie przywieźli mojego deltima:((( miałam dwugodzinne dochodzenie dlaczego, ale w końcu sprawa wjasniona i ma być w każdej chwili kurier:))

Ja zapomniałam jeszcze dodac, że u mnie nie obyłoby się bez osłonek do piersi- mala pogryzła mi już w pierwszym dniu, tak, że lala się krew, teraz juz zawsze używam ich do karmienia. Jakos męczy mnie przystawianie 5 minutowe, to się wysliznie i znowu zaczyna gryżć, tak nie muszę się o nic martwić, a mala świetnie sobie radzi z piciem mleczka i nawet karmienie trwa krócej.

Co do podgrzewacza sumko to ja dopiero zamówilam, tak smao jak laktator i tez dzisiaj mam dostac.
Ale sądze, że podrzewacz mi się na pewno przyda, bo po pierwsze dzieki temu będe mogła ruszyc tyłek z domu:)) na dłużej, a właśnie juz w sobotę jest okazja weselisko znajomych, a po drugie na pewno przyda sie później przy tych wszystkich papkach:))

co do przewijania - ja mam taki system-na przewijaku na łóżeczku mam zawsze rozłożoną kolorowa pieluche flanelowa(mam ich okolo10) i maly na niej lezy a do tego ma 10 takich dzieciecych malych reczniczkow z ikei i uzywam ich do podkladania i zakrywania siusiaka, jak zasika to po prostu biore do prania. mam tez taki podklad z jednej ceratka z drugiej kolorowa flanelka ale jeszcze go nie uzywalam tylko nosze w torbie-turystycznie.

Kasiu, Asiu, Agaciulko - dzieki za informacje o podkladach...ja nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje...musze zakupic:)))))
Sumko - mi tez wydaje sie ze podgrzewacz bedzie bardzo przydatny...ja mam Philipsa..mozna go podlaczyc w samochodzie tez:))))

Dzięki dziewczyny ;D widzę że trzeba biec do sklepu po podkłady ;D
A jesli chodzi o podgrzewacz to jaki kupowałyście ?

reklama
mamy synków - wezcie tylko pod uwage ze taki podklad moze nie wystarczyc chyba ze da sie go zawinac na siusiaka bo mój to i tak puszcza fontanny do góry i zazwyczaj bardziej narazone na osikanie sa jego ubranka a nawet buzia ;D a mniej to, co ma pod pupą...zreszta Sumka - ty pewnie to wiesz ;D

Do góry