Anastazzja
Fanka BB :)
Kasia...parafiną ponoć nie można często stosować, bo odwapnia kości (???) czy jakoś tak...ale nie wiem...specjalistą nie jestem...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
przy Marcelku nie pieluchowąlam i wszystko było ok. teraz tez nie pielu****e. ważne jest by nie krepować nóżek dziecka np becikami rożkami itp. jak chce lezec jak żaba niech leży. i nosić z szeroko rozstawionymi nogami. by jak małpka obejmował nas biodrami.Na początek pierwsze pytanie czy warto stosować tzw. "podwójne pieluchowanie" słyszałam, ze się od tego odchodzi jak nei ma potrzeby tylko z drugiej strony czy nie lepiej zapobiegać?
co do częstotliwości kąpieli słyszałam różne zdania. ja kapie co dziennie.Dziewczyny, w czym kąpiecie Wasze maleństwa?
Czy kąpiel codziennie to nie za często? Na szkole rodzenia mówili żeby kąpać każdego dnia, tak samo w szpitalu. Ale nasze mamy bombardują nas telefonami, że po co my ją codziennie moczymy...
ze naskórek schodzi to normalne. nie martw sie tym. musi zejść.małemu schodzi naskórek z całego ciałka.. czy to normalne??
jak trzeba pielęgnować oczka??
nie wiem czy coś źle robię.. ale od dwóch dni Maksio ma krosteczki czerwone w okolicach oczu ...
u mnie Marcelek tez ten rytm złapał bardzo szybko. i mimo iz teraz taki juz spory to co wieczór jak chce juz isc spać to woal o kąpiel. Danielka tez tego rytmu od samego początku uczę.Jednak wyrabia się od początku rytuał, że jest kąpiel, karmienie i spanie. W przypadku Matiego się sprawdzilo i zaczął ładnie zasypiać.
oczka pielęgnuję jak dziewczyny pisza wacikiem kosmetycznym i sola fizjologiczna . na każde oko oddzielny wacik. od kancika oka przy nosku do ucha.
a ja słyszałam, że właśnie odwrotnie, od zewnątrz do wewnątrz ... a to dlatego, że w wew kącikach zbiera się ropka i żeby jej nie rozcierać na całe oczka .....
może któraś mamusia jeszcze zweryfikuje jak to powinno być