reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

Jesli chodzi o Rodzinke, to nas ciagle odwiedza i jestesmy zadowoleni :-) Chodzi mi bardziej o to, kiedy moge w nosidelku wziac Milenke z mieszkania do samochodu?

reklama
Dziewczyny- poradzcie :-) Kiedy mozna wziac Maluszka na pole? :-)

Melisa - widać, że jesteś z południa :) Ja jak mówię w Warszawie "na pole" to mnie wzrokiem zabijają :)

A co do octaniseptu - my będziemy mieć spirytus, za radą babci. Koleżanka używała octaniseptu i też wdarło się jakieś zakażenie, zaczął pępuszek ropieć i podśmierdywać :baffled: Musili do szpitala z tym jechać.
Nie mówię, że octanisept to zło, ale wolę sprawdzony sposób babci w tym wypadku.
U drugiej koleżanki octanispet skończył jako środek do czyszczenia wanienki :)

Dziewczyny czy zabieracie/ zabierałyście do szpitala kosmetyki dla maluszków? Ja mam na liście ze szpitala, że mają być.. ale nie chce mi się tachać tych dużych butelek i stwierdziłam że wezmę małe próbki, które dostałam w aptece - czy tak można?

Dziewczyny czy zabieracie/ zabierałyście do szpitala kosmetyki dla maluszków? Ja mam na liście ze szpitala, że mają być.. ale nie chce mi się tachać tych dużych butelek i stwierdziłam że wezmę małe próbki, które dostałam w aptece - czy tak można?
U mnie też jest na liście żeby wziąć kosmetyki i jak też biorę próbki:D.Mam Oilatum emulsję do kąpieli i z tej firmy też kremik. Jeszcze chyba spakowałam coś jeszcze dla maluszka ale już nie pamiętam:-D.Poza tym wzięłam dla siebie też próbki i miniaturki.Bo te o normalnych pojemnościach rzeczywiście dużo miejsca zajmują.

Fazerka- ja obcielam paznokcie jak przyjechalismy na mieszkanie- czyli w 4 dobie :-) Milenka byla bardzo grzeczna, obcinalam nozyczkami dla niemowlat i poszlo szybciutko :-)

Bakalia- ja wzielam kosmetyki, ale nie byly potrzebne. Maluszka kapali w swoich. Uzywalam tylko swojego kremu na odparzenia Nivea, chusteczek nawilzajacych i oczywiscie Pampersow :-)

reklama
ja też Oli pierwszy raz obcinałam jakieś 2 tygodnie po porodzie. ale teraz wiem ze to głupota i spokojnie zamierzam obciąć zaraz po wyjściu ze szpitala.

Do góry