reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Dziewczyny, chciałabym powrócić do tematu laktatorów :-)

Za pierwszym razem należy gotować wszystkie części ok 10 minut, a co potem po kolejnym uzyciu? można tylko te części sparzyć wrzątkiem czy też należy przegotować? Niestety nie dysponuję sterylizatorem :-(

Dzisiaj na Allegro zamówiłąm sobie woreczki do przechowywania pokarmu. Pomału zacznę robić zapasy :-) W zamrażarce można taki pokarm przechowywać 6 m-cy. Więc będzie jak znalazł na czas kiedy będę już w pracy buuuuuuuuuuuuuuuu ja chyba nie przeżyję rozstania z moim SKARBEM !!! :-(

Jolik wg mnie potem wystarczy sparzyć wrzątkiem (ja tylko sparzałam, bo laktrator kupiłam w szpitalu i nic małemu nie było, ani nie jest ;))

Jeśli chodzi o przechowywanie pokarmu, to pamiętaj że mleko matki zmienia się wraz z potrzebami dziecka. Wydaje mi się, że teraz odciągnięte mleko i podane za 6 m-cy niestety nie zaspokoi jego potrzeb! Chyba trochę za wcześnie zaczynasz brać się za magazynowanie ;) Nasze dzieciaczki jeszcze są noworodkami - mój do niedzieli ;D Potem będą już niemowalaczkami, sądzę, że za jakieś 3-4 tyg. można zacząć magazynowanie (ale to jest tylko moja opinia!)

oj nieglupia opinia, faktycznie Doxa ma racje, jak mozesz Jolik to zaczekaj jeszcze 3 tygodnie, na pewno pokarm bedzie tresciwszy.

no jak tak o tym pokarmie, to ja ide robic obiadek....papa

Doxa- i to jest bardzo cenna uwaga :-) ja wogóle o tym w ten sposób nie pomyślałam :-( CO DWIE GŁOWY TO NIE JEDNA !!! Dzięki !

reklama
Do góry