reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

A ja chciałam powiedzieć, że nie wytrzymałam i zważyłam Kamę w sobotę u teściów... wyszło, że waży 7400 w ubrankach, ubranka 500 gr, pampers 250gr, więc przybrała przez 3 i pół tygodnia 50 gr.... trochę mało. No jak wliczę pampra, bo wiadomo mogła siusiu wcześniej zrobić - to wychodzi 300 gr. 300 gr na 3 tyg to chyba nie tak źle?? Ile średnio dzieci w tym wieku przybierją?

reklama
Jarella tak dokladnie to nie wiem ile, ale chyba ok 100g na tydzien????
Olivia w ciagu miesiaca przytyla 610g. ale to bylo w tamtym miesiacu. Teraz na kontrole idziemy 13.
A jak w Polsce sie miezy dzieci przy narodzinach?

Jarrela a Kama podwoiła już wagę urodzeniową?

Ja wczoraj ważyłam Olika i od szczepienia czyli przez 2,5 tygodnia przybrał 150g.

Jarrela ja bym chciała żeby natka tak przybierała. Na ostatnim szczepieniu okazało sie że przybrała 450 przez 6 tygodni czyli za mało

Doxa no w sumie to przez 4 - od 8 marca ;D Ale grunt, że przybrała.

Luszka no nie martw się.... no ja się cieszę, że Kama przybrała a jeść nie chce. Może Natce ząbki idą? A jak je? I co lekarz powiedział? Kazał czymś dokarmiać?

Jarrela Lekarz powiedział że to dlatego że ona taka ruchliwa i ten pokarm idzie w energię a nie ciałko :)
Dokarmiać nie kazał ale ja dawałam już jabłuszko i marchew. Chyba zaczniemy też jakąś kaszkę. Poradźcie proszę dziewczyny jaka najlepsza.

Luszka najlepsza kukurydziana ;) ryżowa może zatwardzać, ale jeśli Natalka nie ma problemów to też może być ... a może w Waszym przypadku warto zacząć od kleiku?

reklama
Do góry