reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja dzidziolkow

A ja właśnie rezygnuje z mydła bambino ,niestety mój szkrab nie trawi namydlania a próbowałam różnych sposobów .Mam próbkę płynu do ciała do kąpieli i normalnie inne dziecko ,żadnych wrzasków .Jak tylko mężulek przyjedzie ,wybierzemy się na zakupy i zmieniamy kosmetyk ale też zrobimy szkrabowi zakupki -matę i leżaczek a niestetytakich rzeczy niemiałabym jak targać razem z dzieckiem z wózku ;D ;D

reklama
Moj niunio niestety jest w jednym klubie z Witusiem i Kamilkowym Oliwierkiem .

Ciezko jest mi bardzo ,bo zostalam calkowicie sama z dzieckiem... Moja rodzina jest w Polsce , rodzina mojego meza jest " srednio zainteresowana " pomaganiem mi , a Wojtek pracuje po 10-12 godzin i zasypia momentalnie po powrocie do domu.
Niki moze mu sie drzec prosto do ucha a on i tak nie slyszy.

U nas chyba najwiekszym problemem jest to ,ze Nikusiowi sie strasznie duzo ulewa. Nawet jesli odbeknie kilka razy podczas jedzenia to pozniej ulewa zaraz po zasnieciu.
Moczy przy tym ubranko i sama nie wiem czy go przebierac czy dokarmiac jeszcze raz czy co........

Malo spi i wymaga 100% uwagi.
Z tego wszystkiego w jakis dolek wpadam chyba.

KajuMaju-jeszcze miesiąc, óltora, po 3 m-cu będzie lepiej, żołądeczek się ustatkuje i przestanie ulewać, tutaj na ulewanie polecją DEBRIDAT

Oh OBY.... !
Obys miala racje Ewan , bo czasem to az plakac mi sie chce ,ze moj skarb ma takie problemy z trawieniem.
Poza tym to przeciez ulewa moje cenne mleczko ( na ktorego nadmiar niestety nie moge narzekac ) i musze go dokarmiac sztucznym.

Jaki jest glowny skladnik tego debridatu ?
Wiem ,ze u nas jest Enfamil A.R. - sztuczne mleczko dla noworodkow ,ktore duzo ulewaja , ale mi chodzi raczej o to ,zeby Niki trawil moj wlasny pokarm.

jak zaczela dokarmiac to bylo raz tak raz tak. teraz mam coraz mniejn mleka i w zasadzie piers to tylko dotatek, po ktorym musi bycbutla :) ale mala rosnie jak trzeba i skonczyly sie problemy z kupami :)

Dziekuje za porade Dyziu .
Wysle dzis Wojtka do sklepu po Enfamil AR .... jesli ma pomoc to ( choc z ciezkim sercem ) poswiece te moje kilka kropelek mleczka wlasnej produkcji

kaju, ten enfamil to bardzo dobre mleko i ma taki skladnik (nie pamietam nazwy) ktory je zbliza do mleka matki :)

wytrwalosci i powodzenia:)

reklama
ja jak muszę dopoić to właśnie enfamilem, ma składnik LIPIL pobudzający rozwój maluszka umysłowy(tak piszą)
debridat daję na gazy i skręcanie kiszek ale w aptece farmaceuta mówił, że to daje sie dla dzieci ulewających, głowne składniki to:
składnik czynny- trimebutinium
pomocnicze- sacharoza, polisorbat, zapach pomaranczowy,

Do góry