reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękne? hmm a jak my siebie odbieramy?

reklama
A ja chociasz zawsze byłam grubaskiem i tak uważam się za atrakcyjną,a teraz nawet bardziej :D Wydaje mi się że więcej kilogramów nierobi z kobiet mniej czy więcej atrakcyjnieszej. Trzeba umieć pokazać swoje piękno, nie zaniedbywać się. Mój przyszły mąż powtarza mi że wyglądam kwitnąco i w ciąży i bez niej.

PS.Obiecałam sobie że po porodzie srzuce przynajmniej 2x tyle co przytyłam, ale nie dla kogoś tylko dla samej siebie.Dodam jeszcze tylko że po pierwszej ciązy wykryto umnie tarczycę i faszerowano hormonami dzięki którym przytyłm ponad 15 kilo :( A Pani doktor powiedziała że tarczyca wyszła mi po porodzie cytuję jej słowa które zapamiętam na długo "stres i wysiłek związany z porodem" :mad: Ale co tam ważne że Sandrunia zdrowa jak rybka :D

Aniay z tego co mi gin powiedzial to srodowisko pochwy w czasie ciazy zmienia sie radykalnie, z kwasnego na zasadowe niestety i dlatego 90 % kobiet w ciazy ma grzybice, w zwiazku z tym ze ja tez mam taka dolegliwosc nie chce ryzykowac kapieli z basenach :)

Xmamuska czytalam ze powiekszona tarczyca to czeste po porodzie, niestety wysilek robi swoje, mama mi o tym tez mowila bo niestety nabawila si etarczycy..... no wiec tak, aby sie jej nie nabawic nie wolno w czasie porodu glowy odchylac do tylu i jak sie nabiera powietrza do ust, bron boze nie mozna go polknac!!! polozna moja mame to nawet za warkocz pociagnela tak do przodu zeby glowy nie odchylala no ale niestety w pewnym momencie polknela powietrze. no wiec to przyklad z zycia wziety wiec chyba cos w tym jest ;)

Karlam to nie dokladnie tak
efektem zmiany z odczynu kwasnego na zasadowy jest grzybica, Ale ta zmiana nie nastepuje z powodu ciazy, ale przez to ze oslabiona jest flora bakteryjna pochwy... i kwas mlekowy przestaje ja chronic...

no to jest oslabiona moja pochwa wiec musze o nia szczegolnie dbac ;) mi gin powiedzial ze ciaza powoduje zmiane srodowiska w pochwie :) wiec mu wierze hehehehe tak czy inaczej jakos ryzykowac nie chce ;)

arachofobia to zmora mojej młodszej siostry. Kiedyś dawno temu wczepił mi się kleszcz (to cholerniki naprawdę mnie kochają) na środku pleców, nie zdołałabym sama go w całości usunąć więc idę do Moniki- a byłyśmy wtedy same w domu- i proszę żeby go wyjęła. A ona na to
- Ja cię bardzo przepraszam, ale ja nie mogę...
Łapy mi opadły aż do kolan....

Wszystkie kobiety w ciąży zawsze mi się podobały, bo mają w sobie wówczas to coś, taki stoicki spokój i są po prostu piękne. Nadal tak uważam. Uważam również, że kobiety karmące piersią swoje pociechy to także piękny i rozczulający widok. Nie mam nic przeciwko temu, że czasem robią to publicznie, bo przecież pełne żołądki dzieci to coś najważniejszego. ;) Nie rozumiem za to facetów, którzy się napalają na taką karmiącą kobitkę :mad:

Racja Monika ... 100 % racji :)
Ale mnie dodatkow strasznie rozczula widok mężczyzny bez koszuli z niemowlakiem na rękach ........ bajka :-*

reklama
Ja się czuję ładna w ciąży. Narazie rośnie mi tylko brzuszek....i to mnie cieszy. Chociaż zapewne niedługo urosnę wszerz, bo zaczełam wcinać bułki i słodycze.....

A mnie brzydzą tacy właśnie napaleńcy na matkę karmiącą dziecko - coś okropnego... :mad:

Do góry