reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja miałam 3 kg na plusie, ale to było miesiąc temu. A wagi w domu nie mam i się dowiem pewnie dopiero 28 wrześnie u ginki. Chyba sobie kupię jakąś wagę żeby się kontrolować. Tylko póki co wszyscy mi mówią, że w ogóle się nie zmieniłam, że rośnie mi chyba tylko biust i brzuś, no a ja wiem że siedzenie to też mi się powiększyło :-D

reklama
Ja jak siedzę w pracy to mam wrażenie że moja Milenka śpi, bo się nie rusza. Ale już doszłam do tego że nie zwracam uwagi na jej ruchy, bo w weekend czuję cały dzień - nie mam tak "zajętej" głowy i bardziej się w siebie wsłu****ę ;-)

O jesoooooo ile kasy...to chyba za te pieniadze masz cesarke na zyczenie!!!!! Tylko pytanie czy jesli by sie coś dzialo matce lub dziecku to czy maja wykwalifikowqanych lekarzy i odpowiedni sprzet...podejrzewam ze NIE.
Podobnie jest w Centrum Medycznym Damiana....cesareczka ..prosze bardzo za odpowiednia kasę...do tego pokoj 1 osoby i wszytsko jak w hotelu ale w momencie komplikacji przewozą matke i dziecko do specjalistycznego szpitala!!!!!!
Dlatego rodząc w takiej placowce warto sie zorientowac w kwalifikacjach lekrzy i sprzecie jakim dysponują.......no ale to moje zdanie,.
Zreszta chyba szkoda by mi bylo takich pieniedzy za kilka godz porodu czy pare dni pobytu w szpitalu....

nie rozumiem czegos takiego jak cesarka na zyczenie. Przeciez to duzo trudniejszy zabieg i moze wyniknac mnostwo komplikacji. Ostatnio w kawie czy herbacie na ten temat profesorzy sie wypowiadali. Ze to glupota jak kobieta bierze cesarke na zyczenie, no chyba ze jej strach jest tak wielki, ze sa psychiatryczne wskazania do takiego zabiegu. Mowili ze najbezpieczniej i najzdrowiej dla dziecka jest rodzic naturalnie. Ja tam chromole, bede rodzic bez znieczulenia, juz tyle bolu przezylam ( tych sfer) ze mysle ze nic groszego nie moze byc.

kiedy bylam u lekarza ostatnio wyszlo na to ze schudłam. Mialam juz 4,5 na plus a teraz znowu wychodzi na to ze mam 3. Wiecie co? martwi mnie to. Szczegolnie dlatego ze wiadomo na co choruje(mentalnie ciagle ale fizycznie jest w normie) i sama nie wiem przez co to sie stalo... strasznie sie z tym czuje i mam ochote klamackiedy chudne albo nic nie przytyje...kazdy ma jakies chore nadzieje ze w tym miesiacu bedzie chociaz kilogram wiecej. Kur.. przeciez jest juz wszytko ok, dziewczyny tak maja w ciazy, ze niekoniecznie tyja na potęgę...ale ja rozumiem ich strach i to ze mi nie ufają... sama sobie nie ufam :(

A za znieczulenie musisz płacić ?
Ja nie bardzo rozumiem dlaczego masz sobie nie ulżyć - to nie jest tak że w ogóle przestaje boleć, ale boli mniej.

A propos Medicovera to nie jest cena za cesarkę tylko za poród, ale sale wyglądają jak w hotelach 5 gwiazdkowych...

Dusiu GRATULACJE :-)

A ja dzisiaj mam wizyte i czekam na potwierdzenie, ze to napewno synek. Zobaczymy czy i tym razem tak pieknie sie nam pokaze.

Trzymam kciuki żeby pokazała się płeć. Ja poznam płeć, mam przynajmniej taką nadzieje 7 października - idę wtedy na usg trzycyfrowe. Co prawda w 13 tyg. lekarz powiedział że prawdopodobnie dziewczynka - ale żeby się nie sugerować, to się nie sugeruję.

reklama
Do góry