reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Już wiem dlaczego tak jest. Wpisałaś datę ostatniej miesiączki a nie datę porodu - tak ? Bo jakbyś miała 19 tygodni i 5 dni ciąży to termin wychodzi na 31 stycznia.
Ja ostatnią @ miałam (chyba) 4 maja.
A no chyba tak... choć wiek dzidziusia się zgadza według ostatniego badania USG... już się całkiem pogubiłam:confused: Anisen ma na suwaczku dzień więcej niż ja i też ma na 5 lutego termin... Kto by się na tym wyznał?:-)

reklama
Patrycja ja mam na suwaczku z daty ostatniej @, ale ostatnio mój termin to 2 luty z USG i według tego terminu dziecko rozwija sie świetnie.
Prawdopodobnie miałam przesuniętą owulkę wiec dziecko jest późniejsze niz by wskazywał termin z @.
Lekarz kazał sie nie przejmować, wazne ze sie rozwija i rosnie. juz mam wielkiego szkraba- 334g według USG z 2 września

To według @ dziś mam 20 tydzień...:-) Bo ostatnią miałam 24 kwietnia:-) I tak tylko 5%dzieci rodzi się w terminie:sorry2: A ja ustawiłam suwaczek z terminem @ na 26 kwietnia żeby wiek dzidziusia się zgadzał z USG:-) No to doszłam do tego jak ja to wymodziłam:-)

Hehehhe ale kiszka z miodem :-D Idzie dostać kręćka hahah :-D:-D:-D
Ja wpisałam datę ostatniej miesiączki, a moja gin. też chyba jakoś tak obliczała termin porodu, chyba :-D:-D:-D

Jak wiesz kiedy miałaś @ to nie ma bólu, ale ja nie zapisałam, bo przestaliśmy się starać o Dzidzię, więc mnie to już przestało obchodzić :-p

ja miałam @ zawsze jak w zegarku, co do dnia. mogłam nawet zaplanować sobie wszystko bo jak miała przyjśc np 21 to była 21.
Ostatnia miałam 23 kwietnia. Wiec według tego datę porodu mam na styczeń, ale dzidziuś na początku ciązy był sporo mniejszy niz na tą datę, pierwsze USG i kolejne dawały datę 5 luty, dopiero przedostatnie zmieniło ja na 2 luty.
A jak stworzyć suwaczek podając datę porodu byle nie odliczało do porodu ale podawało tydzień ciązy?

Shingle hehe to ja mam podobnie, nie pamiętałam zbytnio kiedy i doszłam mniej więcej do tego tak: hmm 5 maja byliśmy u koleżanki na parapetówce, wychodziłam zmieniać podpaski więc już musiała @ być, ale nie za często, więc nie pierwszy dzień, 1 maja byliśmy na imprezie i bolał mnie brzuch, więc mogło być przed, 2 maja była wielka kłótnia w domu o bzdurkę i nie doszło do "bycia ze sobą", ale w nocy się przeprosiliśmy, bo jednak zachciało mi się "być" z Tomkiem (a ja tak mam dosłownie na ostatnią chwilę przed @), więc suma sumarum ostatnia @ musiała być 3 maja (czyli dzień przed Toba Shingle :)) :D potem lekarz potwierdził to co do dnia na pierwszym usg, ale potem dzidzia przyspieszyła z przyrostem o kilka dni :-D więc się skłaniam co do 7 lutego teraz....

reklama
Do góry