reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Jadę dziś z duszą na ramieniu na wizytę,40km przez śniegi-może nie będzie tak źle na drogach,zobaczę co mi powie na te moje bolesne skurcze i czy ta duża ilość śluzu to już czop odchodzi. Pa.:-)
No to powodzenia na wizycie.
Ja też dziś mam wizytę, ale pewnie nic się nie dowiem, bo w sumie idę po dalsze zwolnienie, no chyba że na ktg coś mi wyjdzie.

reklama
Jadę dziś z duszą na ramieniu na wizytę,40km przez śniegi-może nie będzie tak źle na drogach,zobaczę co mi powie na te moje bolesne skurcze i czy ta duża ilość śluzu to już czop odchodzi. Pa.:-)

no to kochana trzymam kciuki żeby to już było to...... :-)
powodzenia i uważaj na siebie na drodze

napisałam , że w GORĄCEJ wodzie nie możemy się kąpać... W ciepłej można przecież:confused:
Nie wiem dlaczego nie można... tak mam w głowie zakodowane. Musiałam gdzieś przeczytać kilka razy:tak:
Teoretycznie nie powinno się kąpać w wodzie powyżej 38 stopni zbyt długo, bo ciało dostaje taką temperaturę a to niedobre dla dzidziusia. Ale ja muszę się przyznać, że akceptuję tylko gorące kąpiele bo inaczej jest mi zimno i moje kąpiele na pewno miały powyżej tych 38 stopni. Fakt że nie siedziałam pół godziny, ale 10-15 minut na pewno, a maluchowi nic nie jest

Teoretycznie nie powinno się kąpać w wodzie powyżej 38 stopni zbyt długo, bo ciało dostaje taką temperaturę a to niedobre dla dzidziusia. Ale ja muszę się przyznać, że akceptuję tylko gorące kąpiele bo inaczej jest mi zimno i moje kąpiele na pewno miały powyżej tych 38 stopni. Fakt że nie siedziałam pół godziny, ale 10-15 minut na pewno, a maluchowi nic nie jest

oo to fatycznie mój mąż też takie kąpiele preferuje... ałła dla mnie za gorąco :D ale co kto lubi :-)

ja sie w zimie urodziłam i straszny zmarźluch jestem,:-D i jak sie kąpie to tylko w ciepłej wodzie:-)nie ma to jak wygrzac sobie plecki:-D:tak: a ..i małej chyba też sie podoba,bo "nie narzeka"hehe:tak:

następna wizyta jutro... tzn ktg + szybkie badanie, czy poszło coś do przodu, czy nadal będę się męczyć... już jestem cholernie zmęczona.... pewnie Wy też...

A dziewczyny mam pytanie - czy macie kupione śpiworki do wózków? Jeżeli tak to macie może zdjęcia, albo linki? Bo dopiero jak w poniedzialek przyszedł wózek, tośmy jakoś po rozum do głowy poszli, ze przecież w samym kombinezonie małego nie połozymy....
Ja nie mam śpiworka, mam cieplutki kombinezon dla Dzidzi i uważam że na razie wystarczy. mam taki porowiec na nóżki do gondolki, a do fotelika tylkow ten kombinezonik bedziemy ubierac.

Ja jak sie kąpię to moja zawsze sie zaczyna fajnie ruszać:-) Pierwszy raz brzuch mi falował właśnie w kąpieli. Super sobie wtedy popatrzeć:-)

reklama
Nie mam żadnego śpiworka. Stwierdziłam że położę rożek, na nim dziecko, nakryję kocykiem i do przodu:-) No i mam ten pokrowiec na nóżki do gondoli. Jak coś to po prostu pójde do sklepu i kupię to co mi będzie brakowało.
Tak samo na razie nie mam laktatora i staników do karmienia. Stwierdziłam że nie wiem czy będa mi potrzebne, więc na razie nie ma sensu tracić kasy. A jak coś bez problemu można kupić to w sklepie:tak:

Do góry