reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
U nas dziewczynka będzie Adrianna.
A dla chłopca jeszcze nie mamy imienia, mi się podoba Adam, ale mojemu M niezbyt się podoba. On by chciał nazwać chłopca Martin ale dla mnie to trochę dziwne imię tymbardziej że tatuś to Marcin!! :)

A nie moze byc poprostu Marcin jr. ??? :-) Niewiem ale dla mnie to dziwne jak rodzice sa obydwoje Polakami i daja nie Polskie imiona, szczegulnie jak to imie jest normalnie przetlumaczane na Polski, wiadomo ze imiona jak naprzyklad Jessica nie da sie przetlumaczyc no to jeszcze ok. i tak babcie pewnie benda muwic marcin a nie martin.
Ja mieszkam w stanach a moj synek nazywa sie Michal a nie Michael i nie przeszkadza mi to ze musze zawsze amerykanom muwic jak sie wymawia to imie jak naprzyklad jestesmy u lekarza czy w jakims urzedzie.

reklama
Cześć dziewczynki :)
Jesteśmy już po wizycie. Razem z mężem przeżyliśmy piękne chwile. Od pierwszego USG w 6-tym tyg. gdzie widzieliśmy poruszającą się fasolkę minęło 1,5 m-ca. Bardzo się baliśmy czy wszystko będzie ok, bo ja właściwie nie mam żadnych objawów ciążowych i miałam już czarne myśli :)
Okazało się, że dzidzia ma się świetnie. Rośnie zdrowo i chyba dobrze jej w moim brzuszku, bo do męża machała rączką i trzymała sobie nóżkę założoną na nóżkę.
Moi rodzice mówią, że rośnie albo dyrektor albo luzak:))
NT - też wyszło ok. Termin z USG pokrywa się z terminem z OM.
Serduszko biło, kęgosłupek cały :) Teraz wpatruję się w zdjęcia naszego Maleństwa i jestem wzruszona. Mam nadzieję, że dziewczyny, które też wczoraj miały wizytę, także są już spokojne o swoje dzidziulki. buźki dla Was kochane papa

to fajnie, że u ciebie wszystko ok. Od pierwszego usg minęło już tyle czasu - teraz nasza fasolka jest już pewnie sporo większa. Takie chwile są na prawdę wzruszające

jejku, ja lece za godzinke, juz nie moge na pracy sie skupic doslownie, ciagle tylko mysle o tym jak wyjdzie. to moje 1 usg, mam nadzieje ze juz bedzie widac i serdudzko i reszte, calego Groszka poprostu!! napisze po wizycie, milego dnia

Dusia08 masz rację i ja też tak sądzę więc pewnie to imię nie przejdzie choć mój M. jest uparty jak osioł. Dla mnie to też trochę dziwne, już rzeczywiście lepiej by było nazwać dziecko Marcin, no ale imię takie jak tata.. nie nie :). Także nad imieniem dla chłopca myślimy dalej :)

reklama
AsiaMoss trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty :)
rossa ja chodzę prywatnie, po prostu lubię moją doktor i nie chciałabym jej zmieniać, a te 70 zł raz na miesiąc można przeżyć

Do góry