reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Dziewczyny to mój synuś w 21 tygodniu i 4 dniu ciąży ważył:
440 g
HC (obwód główki) - 187 mm
AC (obwód brzuszka) - 166 mm
FL (długość kości udowej) - 37 mm
Dziś mam wizyte u ginki to chociaz zapytam ile maluch wazy teraz bo pewnie podejrzymy na chwilkę:)

I ja się podzielę naszymi wymiarami: u mnie w 22 tyg. było tak:

WAGA WG SHEPARD- 396,16 g, a wg Hadlock 420,89 g

HC - główka=186,2 mm
AC - brzuszek=159,3 mm
FL - udko= 37,4 mm
HL - ramię= 35,5 mm
.
Serce - 154 u/min.

średni wielk płodu obliczony na podstawie wymiarów 21+2
łożysko = lokalizacja - sciana przednia
położenie plodu - poprzeczne
kość nosowa - 7,1 mm
fałd karku 3,3 mm
I na szczęście nie stwierdzono nieprawidłowości u płodu, ale występuje anomalia budowy macicy (przegroda lub macica dwurożna)

Cześć dziewczynki.
Ja mam mieć córeczkę, tak mi lekarz w 13 tyg i w 22 tyg. też powiedział, że prawdopodobnie będzie dziewczynka, więc wybieram imię dla dziewczynki.To chyba dobrze, bo w domku jest synek i o dziwo bardzo czeka na siostrzyczkę (ma 3 lata i nawet wymysla imiona dla niej- mąż sie go pyta: Ania czy Emilka a on odpowiada moze Ania, a potem za kilka dni - moze Karolinka będzie)
A córcia to najprawdopodobniej będzie Ania Emilka albo odwrotnie. moje pierwsze typy się spodobały mężowi, ale nie zdecydowaliśmy, które dać pierwsze imię, a które drugie.

Ja już trzymam kciuki :-) i czekam na relację:tak:

A mój plan wizytowy wygląda następująco:
* w piątek idę na badania (glukoza - bleeee)
* we wtorek (27) wizyta w państwowej ginki
* w czwartek (29) USG z filmikiem :rofl2:

to mój podobnie:
21 tydzień + 2 dni
waga 450 g
AC 164 mm
FL 34 mm
tylko nie mam HC a jakies BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) który wynosi 55mm.. a niee na zdjeciu usg mam HC - 192 mm :tak:
i jeszcze AFI (ilość płynu owodniowego) 12 czyli jak najbardziej w normie:tak:

Ja też mam z 21t2d ( z okresu)
waga 445 g
AC 171 mm
BPD 51,4 mm

Patrycja 3mam kciuki ze wszystkich sil ;-) bedzie wszystko dobrze :tak:

A ja mam wizyte za tydzien z poniedzialek o 21:00 czy jakos tak. Juz sie nie moge doczekac. A po tej wizycie czeka mnie glukoza, bo juz ostatnio lekarz mi mowil, ze da mi skierowanie :sorry:

reklama
Mnie myśl o porodzie przerasta !!! boję się o dziecko nawet ból mnie nie przeraża..mówiłam Wam kiedyś że mój mąż jest fizjoterapeutą i ma sporo małych pacjentów przez to że lekarze coś spieprzyli przy porodzie. Chciałam sobie opłacić położną ale moje koleżanki radzą żebym wzięła lekarza bo to on decyduje co i jak. Nie wiedziałam że będe aż tak zeschizowana. Może jak mi w szkole rodzenia co nieco wytłumaczą to wyluzuje

Do góry