reklama
ola14024
Fanka BB :)
tak mleko uht to sama chemia nie podawalbym jej dziecią w tym wieku twoja corcia ma dopiero 2 latka i jak najbardzierjp powinna pic mleko modyfikowanealbo kaszke manne zalezy czy dobrze przyswaja gluten:-)polecam bebilon jest rewelacyjny moje dzieciaki jedzą na nim płatki zbozowe<sniadaniowe>:-)czasami mleko modyfikowane podaje sie dziecią do 3 roku zycia tak mowi tabela zywnieniowa;-)
Ostatnia edycja:
joe alex
Mamusia Tomka i Piotrusia
Czasem jednak bywa tak, że tabele swoje, a życie swoje. Mój starszy synuś odrzucił mleko modyfikowane ot tak sobie. Nie wiem, z jakiej przyczyny.czasami mleko modyfikowane podaje sie dziecią do 3 roku zycia tak mowi tabela zywnieniowa;-)
Pije teraz mleczko od krówki:-)
joe alex
Mamusia Tomka i Piotrusia
W mleku pasteryzowanym straty witamin wynoszą ok 10%, a w UHT (Ultra High Temperature) ok. 20%. Obróbka takiego mleka następuje w temp. 135-160 stopni.
Ale nie dajmy się zwariować.
Ale nie dajmy się zwariować.
Ostatnia edycja:
Dor1976
Mleko pasteryzowane jest odpowiednie dla dzieci powyżej 2 roku życia
Mleko modyfikowane moim zdaniem jest za bardzo kaloryczne, za słodkie, za.............. dla takich dzieciaków.
Mleko UHT niestety w naszych zakładach produkcyjnych są one za bardzo "ulepszane" i nie posiadają odpowiedniej ilości "zdrowych" składników.
Mleko modyfikowane moim zdaniem jest za bardzo kaloryczne, za słodkie, za.............. dla takich dzieciaków.
Mleko UHT niestety w naszych zakładach produkcyjnych są one za bardzo "ulepszane" i nie posiadają odpowiedniej ilości "zdrowych" składników.
aniolek20k
moja corka dostala wstretu do mleka w wieku 5 mies. i niemoglam w nia wmusic nawet kakao w tedy tez odrzucila calkowicie butelke i zaczela pic z kubeczkow, dopiero jak skonczyla rok zaczela pisc kako z normalnego kubka i teraz ma dwa lata pije mleko, kakao i je platki na mleku ale jedyne mleko co jej smakuje to jest mlekowita 3,2% innego niwypije, i to potrafi pol litra dziennie lekarz niewidzial przeciwskazan jak zaczelam jej to mleko podawac zreszta jak miala 3 miesiace przestala tolerowac mieszanki i juz wtedy jej gotowalam normalne mleczko.
mikusia84r
Entuzjast(k)a
moja mała odrzuciła mleko modyfikowane w 8-9 m-cu życia i do tej pory nie lubi mleka (ma to po tacie-powaga). jak czuje, widzi, pije mlekoto ma odruchy wymiotne, tak też miał od kiedy skończyła 8,5 m-ca. Mleka w czystej postaci nie pije wcale, zajada się serkami Jana Czekoladowymi, czekoladowymi Bakusiami, popija Kakaoko z Mlekowity. Ogólnie raczej wszystko czekoladowe- chyba zabija ten smak mleka. Od czasu do czasu serek wiejski, Danonki. Zajada się żóltym serem.:-)
Dodam, że nigdy nie chciala jeśc kaszy, od 5 mca czasem wypiła Nan 2R. Ona dosłownie brzydzi się kaszą
Dodam, że nigdy nie chciala jeśc kaszy, od 5 mca czasem wypiła Nan 2R. Ona dosłownie brzydzi się kaszą
Gosiaczek_78
Mama Stefanka
Stefan uwielbia pić mleko, niestety tak jak większość Waszych pociech z butelki ze smokiem:-(. Na mleko w kubku nie chce nawet patrzeć.. Pije mleko modyfikowane Nestle, wieczorem zwykłe, a rano o smaku waniliowym. Biorąc pod uwagę wiek Młodego, rozmawialam o tym z lekarzem i dentystą. Oboje powiedzieli mi, że nie ma w tym nic złego, pod warunkiem, że picie nie będzie trwało w nieskończoność i po bedzie mył ząbki. Aczkolwiek.. już od jakiegoś czasu myślę, że w końcu musi przyjsc do nas butelkowa wróżka.. Je sporo nabiału, więc nie powinno być źle.. A więc.. Czas pomysł wcielić w życie.. :-)
Jeśli maluch ma wstręt do mleka, to w żadnym razie nie powinno się go zmuszać do picia go. Część społeczeństwa ( i to spora) ma niedobór laktazy, który właśnie objawia się przeróżnymi dolegliwościami brzusznymi, przerostem migdałka gardłowego, przewlekłym katarem, refluksem itp., najczęściej to właśnie rozpoznaje się w ten sposób, że ktoś po prostu czuje wstręt do mleka. Bez niego naprawdę można żyć. Wystarczy, że maluch zje sobie w ciągu dnia jogurt, twarożek czy trójkącik serka topionego i ma już zapewnioną dostawę wapnia.
reklama
kaaasiulka
Mama 2005 i 2009
Witam :-)
Moja Wika była karmiona cyckiem do 3 roku życia,żadnego innego mleka nie tolerowała,a to z piersi po trzech latach to praktycznie żadnych wartości nie ma.... do dziś ma odruchy wymiotne na widok kaszek,mleka itd....czasami zjada płatki z mlekiem ale to naprawdę malutkie ilości...poza tym uwielbia danonki,twaróg,ser żółty itd....uwielbia kakao :-)....jakoś się tym nie martwiłam no i pediatra twierdził że spoko....
Pozdrawiam serdecznie :-);-):-)
Moja Wika była karmiona cyckiem do 3 roku życia,żadnego innego mleka nie tolerowała,a to z piersi po trzech latach to praktycznie żadnych wartości nie ma.... do dziś ma odruchy wymiotne na widok kaszek,mleka itd....czasami zjada płatki z mlekiem ale to naprawdę malutkie ilości...poza tym uwielbia danonki,twaróg,ser żółty itd....uwielbia kakao :-)....jakoś się tym nie martwiłam no i pediatra twierdził że spoko....
Pozdrawiam serdecznie :-);-):-)
Podziel się: