reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

petting

22.03 około 16-17„bawiłam się” z chłopakiem, doszło do penetracji palcami, mimo zapewnień partnera że wszystko było bezpiecznie i nic nie dotykał mam obawy że mógł przenieść preejakulat z swojego penisa lub mojego brzucha czy innej części ciała gdzie się ten płyn znajdował. Według aplikacji dni płodne wypadały 14-20.03 jednak mnie 21-22.03 dalej bolały jajniki i na papierze znajdowały się minimalne ilości śluzu płodnego. Z obawy 23.03 chwilę przed godziną 14 wzięłam tabletkę Ellaone.
Czy jest możliwość ciąży w tej sytuacji? Dodam że nie jest to pewne że owulacja nastąpiła ponieważ mam nieregularne cykle i w poprzednim miesiącu nie dostałam okresu.

reklama
Bez potrzeby brałaś tabletkę bo tutaj żadnej szansy na ciążę nie było, a możesz przez to rozregulować cały cykl. No ale nauczka na przyszłość

Ja myślę, że tu wygrywa irracjonalny strach, bo wiedza pewnie jest.
Niestety to jakaś swojego rodzaju przykrość współżycia w wieku młodzieńczym - późnych lat nastoletnich, chęci są, zabezpieczenie jest ale niestety brak jest gotowości psychicznej jako odrobiny wyluzowania i niedoszukiwania się ciąży za każdym rogiem.
W Polsce bardzo dużo się trąbi, że młodzi wiedzą mało ale nie jest to prawdą - to co wygrywa w Polsce to dysonans pomiędzy dojrzałością płciową w danym wieku, a niedojrzałością psychiczną by się bliskością faktycznie cieszyć zamiast obgryzać paznokcie co seks czy nie daj Boże pomimo prezerwatywy i czegokolwiek innego, w domu nagle będzie noworodek.

Nie tędy droga autorko, szkoda życia na takie troski.

Ja myślę, że tu wygrywa irracjonalny strach, bo wiedza pewnie jest.
Niestety to jakaś swojego rodzaju przykrość współżycia w wieku młodzieńczym - późnych lat nastoletnich, chęci są, zabezpieczenie jest ale niestety brak jest gotowości psychicznej jako odrobiny wyluzowania i niedoszukiwania się ciąży za każdym rogiem.
W Polsce bardzo dużo się trąbi, że młodzi wiedzą mało ale nie jest to prawdą - to co wygrywa w Polsce to dysonans pomiędzy dojrzałością płciową w danym wieku, a niedojrzałością psychiczną by się bliskością faktycznie cieszyć zamiast obgryzać paznokcie co seks czy nie daj Boże pomimo prezerwatywy i czegokolwiek innego, w domu nagle będzie noworodek.

Nie tędy droga autorko, szkoda życia na takie troski.
Bardzo dobrze napisane. Wiedza w Polsce jest na dobrym poziomie, ale nie zawsze idzie w parze z dojrzałością

reklama
Do góry