reklama
luandzia1
Entuzjast(k)a
Mam pytanie zaczęłam prać ubranka po Zuzi i zauważyłam że parę rzeczy mi pożółkło tj nie całe ale zrobiły się takie żółte plamy ...czy moge zamoczyć to w vanish-u a potem jeszcze raz wyprać w proszku dla dzieci i czy to coś da ??? a może macie jakiś inny pomysł?
ja mam podobne pytanie dziewczyny toniek mój szoruje tera dużo na brzuchu i kolanach i co nie uniknione jego białe bodziaki są zszarzałe nawet po praniu na 90 stopni czym to wybielić???i jaki jest dobry proszek dla dorosłych do białych ubrań????
luandzia1
Entuzjast(k)a
w internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wyprać ciekawe czy coś by to dałoMnie też część ubranek zżółkło, nie próbowałam ich brać vanishem ale pranie z namaczaniem nic nie dało...
AsiaKC
Just mama
w internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wyprać ciekawe czy coś by to dało
Byle nie w truskawkowej ;-)
Jak przetestujesz i się sprawdzi to ja w styczniu też tak zrobię.
Bo na razie nasze noworodkowe ciuszki czekają na maluszka co się właśnie rodzi.
luandzia1
Entuzjast(k)a
Byle nie w truskawkowej ;-)
Jak przetestujesz i się sprawdzi to ja w styczniu też tak zrobię.
Bo na razie nasze noworodkowe ciuszki czekają na maluszka co się właśnie rodzi.
trzymam kciuki za koleżankę i dzidziusia:-)
kobietki w czym pierzecie firanki? ja proszkiem do bialego, czasem dodawalam sol, ale nie widizalam efektu. mam wrazenie ze sa juz zszarzale i chcialabym im dodac blasku. co radzicie?
Ja piorę w proszku do białego i dodaję 2 łyżeczki proszku do pieczenia;-) bialutkie jak nowe:-)
Słyszałam o tym sposobie koleżanka tak robiła i twierdzi że wszystko zeszło wiec próbuj każdy sposób dobry;-)w internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wyprać ciekawe czy coś by to dało
Asia, Luandzia - ja namaczam ubranka po Staśku na kilka godzin w wannie z OXY, to jest odplamiacz z Biedronki, jest rewelacyjny. Jesli po namoczeniu zostaje jakaś plamka to lekko zapieram. Potem piorę w płynie do prania dla dorosłych, używam niemieckich i jednak są skuteczniejsze, potem mam zamair wyprać w dziecięcym Dzidziusiu z dodatkowym płukaniem.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
no mamuśka czas przerzucić się na ciemniejsze rajtuzki albo spodenki Jak tak pomyślę to ja nie miałąm za dużo białych ubranek, na pewno 1 kpl. co miał do chrztu i kilka tych cieniutkich koszuleczekja mam podobne pytanie dziewczyny toniek mój szoruje tera dużo na brzuchu i kolanach i co nie uniknione jego białe bodziaki są zszarzałe nawet po praniu na 90 stopni czym to wybielić???i jaki jest dobry proszek dla dorosłych do białych ubrań????