reklama
Madzia08.1978
Fanka BB :)
Miałam taki ropień koło piersi bardziej w stronę pachy. Na początku była to kulka, która nie przeszkadzała wuęc nic z tym nie robiłam, w pewnym momencie zrobił się stan zapalny i wielki bolący ropień o średnicy Ok 4-5 cm. Miałam to nacinane u chirurga i wygniatamy, później sączka przez pare dni k kilka razy płukanie, j mnie wyszło z badań, że to ziarniak. Niestety zaczęło mi to odrastać i znowu jest kulka z którą na razie nic się nie dzieje. Chirurg mi powiedział, że jeżeli się odnowi to trzeba usunąć operacyjnie razem z całą torebką więc pewnie mnie to kiedyś czeka
Było to w okolicach pochwy? Ropiało po wyduszeniu ? Czy nie ruszałaś tego w ciąży ?Też miałam takie coś w ciąży i nic na to nie dostałam. Teraz po ciąży też mam z tym co jakiś czas problem
Tak jak czytałam o czymś takim to lubi to nawracać niestety. Zobaczymy jak potoczy się u mnie sytuacja. Mój ropień miał ok. 1 cmMiałam taki ropień koło piersi bardziej w stronę pachy. Na początku była to kulka, która nie przeszkadzała wuęc nic z tym nie robiłam, w pewnym momencie zrobił się stan zapalny i wielki bolący ropień o średnicy Ok 4-5 cm. Miałam to nacinane u chirurga i wygniatamy, później sączka przez pare dni k kilka razy płukanie, j mnie wyszło z badań, że to ziarniak. Niestety zaczęło mi to odrastać i znowu jest kulka z którą na razie nic się nie dzieje. Chirurg mi powiedział, że jeżeli się odnowi to trzeba usunąć operacyjnie razem z całą torebką więc pewnie mnie to kiedyś czeka
Kwiatuszek34
Pamiętajcie, że jeśli nie zostanie usunięta torebka w której ten ropien się gromadzi to niestety ale będzie nawracał.
reklama
Asiaxz
Akurat wtedy nie ruszałam i samo zniknęłoByło to w okolicach pochwy? Ropiało po wyduszeniu ? Czy nie ruszałaś tego w ciąży ?
Podziel się: